Aktier: Norsk forsikringskæmpe i knæ på positiv aktiedag

Stemningen var generelt ret positiv på de europæiske aktiemarkeder tirsdag, hvor de ledende indeks rundt om på kontinentet lå i plus det meste af dagen, blandt andet i forventning om, at Den Europæiske Centralbank (ECB) om få dage endnu engang vil sprøjte massive mængder af penge ind i finansmarkederne.

Blandt de meget stigende aktier var den hollandske gødningsfabrikant OCI, der steg 6,4 pct. til 30,8 euro efter en løftet anbefaling fra finanshuset Barclays.

Men selvom den overordnede stemning var positiv, var der et par markante aktier, der skilte sig ud med fald.

Det norske forsikringsselskab Storebrand endte blandt bundpropperne i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 6,3 pct. til 27 kroner.

- Storebrands solvensposition er svækket i takt med nedgangen i renteniveauet, siger analytiker Bengt Kirkøen fra Swedbank til det norske nyhedsbureau TDN Finans.

Samtidig har Canegie ifølge TDN sænket sit kursmål for aktien til 24 kr. fra tidligere 30 kr. Finanshuset gentager sin salgsanbefaling.

Mest negativ var stemningen i Tyskland, hvor DAX-indekset var næsten uændret. Indekset blev trukket ned af it-giganten SAP, der faldt 5,4 pct. til 54,4 euro. SAP nedjusterede sit langsigtede 2017-mål til en omsætning på 21-22 mia. euro fra tidligere ventet mindst 22 mia. euro. Samtidig ventes driftsresultatet nu at lande i intervallet 6,3 til 7,0 mia. euro mod tidligere indikeret 7,7 mia. euro.

Herudover fik flere olierelaterede aktier endnu engang tørt på af investorerne, da olieprisen igen begyndte at dykke. Subsea 7 faldt 6,3 pct., og Seadrill tabte 5,3 pct.

Den franske høreapparatforhandler Audika blev belønnet for et flot fjerde kvartal.

Det franske marked, der ellers har voldt store problemer de seneste år på grund af ændrede tilskudsordninger, så ud til for andet kvartal i træk at have udviklet sig rigtig pænt.

Aktien steg 4,7 pct. til 12,60 euro på børsen i Paris.

/ritzau/FINANS

 

Sine Schack Vestergaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk