Aktier: Nordkoreansk missil spredte negativ stemning i Europa

De store indeks var mandag i faldende tærren på tværs af Europa, efter at Nordkorea søndag udførte en missiltest, der udløste et jordskælv, som ifølge Sydkoreas meteorologiske institut var fem til seks gange kraftigere end ved styrets tidligere prøvesprængninger.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE

Oven på affyringen har USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, under et hasteindkaldt møde i Sikkerhedsrådet udtalt, at USA ikke ønsker krig, men at dets tålmodighed har en grænse.

Det toneangivende britiske indeks FTSE 100 faldt med 0,3 pct., DAX-indekset Frankfurt faldt med 0,3 pct. og CAC 40-indekset i Paris faldt med 0,4 pct. De amerikanske finansmarkeder holdt lukket som følge af Labor Day.

Svenske Saab, der udvikler og sælger militært udstyr, var et af de selskaber, der mandag steg mest i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 3,8 pct. til 378 svenske kr.

Stigningen kom, efter at avisen Dagens Industri mandag anbefalede sine læsere at købe aktien, fordi aktien er faldet med 20 pct. siden toppen i juni. Det giver ifølge avisen et godt udgangspunkt for at investere i et "vækstselskab med en stigende margintrend".

I den anden ende af det paneuropæiske indeks faldt hollandske Gemalto, som sælger produkter inden for sikkerhedssoftware, mest med 10 pct., efter at finanshusene Deutsche Bank og Keper Chevreux begge har skåret i det fremtidige kursmål for aktien.

Samlet faldt Stoxx 600-indekset med omkring 0,5 pct.