Aktier: Nordkorea giver ujævnhed på børserne

Uro omkring Nordkorea og manglende impulser fra USA, gør at børserne i Europa holder sig nær nulpunktet onsdag.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Der er ingen ensartet retning på børserne i Europa, der generelt holder sig nær nulpunktet i onsdagens handel.

Med uro omkring Nordkoreas missiltest og de eventuelle reaktioner på den samt manglende impulser fra USA, der har holdt halvanden lukkedag for at fejre landets uafhængighed, er der ikke mange investorer, der tager store nye positioner på Europas børser.

Ved 13-tiden ligger Stoxx 600-indekset marginalt højere end tirsdag, men bagved er der små fald i de toneangivende indeks i London, Milano og Madrid, mens der er lille fremgang at mærke i Frankfurt og Paris.

»De geopolitiske spændinger er fortsat en alvorlig trussel mod global stabilitet og økonomisk sundhed, og det kan handlerne ikke ignorere,« udtaler analytiker Naeem Aslam fra Think Markets til AFP.

Desuden venter nogle markedsdeltagere på at læse referatet fra det seneste møde i USA's centralbank. Det offentliggøres onsdag aften.

Inden da ligger især olie- og gassektoren underdrejet med godt 1 pct. efter et dyk i olieprisen onsdag formiddag. Rusland har afvist at skære yderligere i olieproduktionen, og det sender Brent-prisen fra 49,60 dollar per tønde ned til 48,80 dollar per tønde og presser dermed hele sektoren.

I toppen af indekset er der dansk islæt. Den mest stigende aktie er Chr. Hansen, der belønnes for sit kvartalsregnskab inklusive en opjustering, og bagved følger Adidas, der har Kasper Rørsted som topchef. Sidstnævnte løftes 4,5 pct. efter en løftet anbefaling fra storbanken HSBC og er dermed lige efter Chr. Hansens fremgang på 4,9 pct.