Aktier: Nordiske selskaber tog teten i trægt marked fredag

En stribe svenske selskaber stjal størstedelen af rampelyset på det europæiske aktiemarked fredag, hvor de største toneangivende endte med en blanding af små fald og stigninger. En norsk og en finsk kollega endte helt i toppen.

I London faldt FTSE 100-indekset med 0,3 pct., mens det franske CAC 40-indeks steg 0,1 pct., og det tyske DAX-indeks faldt 0,3 pct. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,1 pct.

I Sverige faldt det ledende S30-indeks med 0,04 pct. på en dag, hvor regnskaberne skyllede ind over skærmene.

Teleselskabet Teliasonera skuffede på driften i andet kvartal, hvor EBIT landede på 5441 mio. svenske kr. mod ventet 5722 mio. svenske kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra SME Direkt.

Det var dog også overraskende høje restruktureringsomkostninger, der trak ned på driftsresultatet (EBIT), men det tog investorerne tilsyneladende som et signal om, at der kan være bedre tider på vej. Teliasonera steg 2,7 pct. til XX,XX svenske kr.

Sandvik, der ligesom danske FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, præsterede i årets andet kvartal et overskud før skat på 2,3 mia. svenske kr. Blandt analytikerne var der ifølge SME Direkt ventet et overskud på 2,4 mia. svenske kr. Ordreindgangen er talt sammen til 22,7 mia. svenske kr., og her havde analytikerne ventet en tilgang på 22,9 mia. svenske kr.

Sandvik faldt 4,7 pct. til 89,55 svenske kr.

Volvo kørte ud af andet kvartal med et nettoresultat på 5150 mio. svenske kr. Og det var en hel del bedre end det, som analytikere adspurgt af SME Direkt havde ventet. Her lød estimatet nemlig på et overskud på 4664 mio. svenske kr.

Til gengæld faldt ordreindgangen på lastbiler med 6 pct., mens indgangen af ordrer på anlægsmaskiner faldt med hele 28 pct., og Volvo-aktien faldt 6,3 pct. til 102,10 svenske kr.

Hos svenskernes nordiske overbo, Finland, var der positive vinde om Kone, der steg 6,9 pct. til 38,39 euro. Kone opjusterede forventningerne til hele årets driftsresultat (EBIT) efter sit regnskab for andet kvartal, hvor både omsætningen og bundlinjen overgik forventningerne.

Den norske mediekoncern Schibsted viste gode takter for onlineaktiviteterne. Marginerne i onlineannoncer er fortsat gode, og væksten er også saftig, berettede selskabet. Aktien steg 7,4 pct. til 282,70 norske kr.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk