Aktier: Nordea topper positivt C25 efter løftet anbefaling

En hævet anbefaling sender torsdag morgen Nordea til vejrs på det danske aktiemarked, som generelt er let positivt.

En hævet anbefaling sender torsdag morgen Nordea til vejrs på det danske aktiemarked, som generelt er let positivt. REUTERS/Bob Strong/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Bob Strong

Nogle få minutter inde i torsdages handel stiger C25-indekset med 0,3 pct. til 1118,02, og dermed har det danske eliteindeks kurs mod tredje dag i træk med plus for dagen.

Stigningen herhjemme følger, efter at stemningen i USA har været blandet - dog overvejende positiv - mens der i Asien generelt er blevet handlet i plusser.

Baggrunden for den generelt positive stemning er foruden en række positive regnskaber blandt andet en stigning i energisektoren og olieprisen, der torsdag morgen ligger i det højeste niveau siden slutningen af 2015. Det hænger sammen med, at Saudi-Arabien har indikeret, at landet gerne ser olieprisen fortsætte op til 80 dollar per tønde eller helt op til 100 dollar for samme mængde.

Det bliver i markedet tolket til, at landet vil arbejde for fortsatte produktionsbegrænsninger i oliekartellet Opec, som altså vil begrænse udbuddet og dermed holde en hånd under prisen.

»Lavere lagre i USA samt nervøsitet for faldende udbud af olie er også medvirkende til at give et opadgående pres på olieprisen. Olieprisen ligger her til morgen omkring 73,7 dollar,« skriver Niels Christensen, valutastrateg i Nordea, i en kommentar.

NORDEA TAGER TOPPEN

På den danske selskabsside er det efterhånden småt med C25-selskaber, som nyder direkte gavn af den højere oliepris, og derfor betyder nattens olieprisstigning heller ikke det store ud over den underliggende understøttelse af risikovilligheden.

Til gengæld bliver Nordea sendt op i toppen af C25-indekset med en stigning på 1,2 pct. til 63,40 kr., efter at Morgan Stanley har løftet anbefalingen af bankaktien til »overvægt« mod før »ligevægt« og samtidig hævet kursmålet til 78,79 kr. fra 73,06 kr.

Danske Bank falder modsat 0,3 pct. til 224,50 kr., efter at Morgan Stanley har sænket sin anbefaling af aktien til "ligevægt" fra før "overvægt". Også kursmålet er justeret ned til 270 kr. mod før 290 kr.

Blandt de resterende eliteaktier er der fokus på DSV, efter at konkurrenten Panalpina har kunnet fremvise fremgang i første kvartal, hvor stigende volumen og indtjening fra luftfragt trækker op i resultatet, der omvendt er presset af et underskud i søfragt.

Investorerne reagerer ved at sende DSV-aktien op med 0,5 pct. til 497,50 kr.

Uden for eliteindekset har Smallcap Danmark besluttet at undersøge de strategiske muligheder for selskabet og venter en afklaring på strategiarbejdet inden udgangen af 2018. Foreløbig er der taget beslutning om at afhænde positionerne i Egetæpper og Rias via udlodning til Smallcap-aktionærerne i løbet af andet kvartal i år.

Aktien i Smallcap Danmark starter med at stige 0,7 pct. til 77 kr.

Desuden har Sydbank fået hævet anbefalingen af Nordea til »køb« fra »hold«, mens kursmålet sættes til 250 kr.

Sydbank-aktien lægger ud med en stigning på 1,1 pct. til 237,20 kr.