Aktier: Nordea og Novo stjæler lidt opmærksomhed fra Nordkorea

Foto: ISSEI KATO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nervøsiteten omkring Nordkorea sætter stadig sine spor i handlen med danske aktier og vil formentlig bidrage til nye kursfald herhjemme onsdag, hvor der på selskabsfronten særligt bliver kigget mod Nordea og Novo Nordisk.

Tirsdag tog det danske eliteindeks, C20 Cap, et dyk på 0,6 pct. til slutniveauet 1167,59. Det var anden dag i streg med fald efter weekendens store atomprøvesprængning i Nordkorea, som siden har ført til yderligere uro på de finansielle markeder.

Oven på mandagens lukning grundet labor day faldt de ledende aktieindeks i USA tirsdag mellem 0,8 og 1,1 pct.

- Der blev (tirsdag, red.) tale om små fald på aktiemarkederne præget af fortsat Nordkorea-usikkerhed, hvor styret har varslet en ny missilaffyring, og Kina og Rusland ikke støtter USA's opfordring til nye sanktioner mod landet, skriver Handelsbanken i sit morgenbrev.

Onsdag har pilen generelt peget ned på de asiatiske aktiemarkeder, og handlen med futures indikerer fortsat pessimisme i Europa og USA.

Herhjemme vil Nordea, som tirsdag sluttede 1,1 pct. lavere til 81,90 kr., tiltrække sig interesse, da den skandinaviske storbank på et bestyrelsesmøde beslutter, om hovedkvarteret fortsat skal ligge i Stockholm eller flyttes til en anden storby. København har været nævnt som en mulighed, og tirsdag blev det også rygtet, at bestyrelsesmødet vil finde sted i netop den danske hovedstad.

Også Novo Nordisk får opmærksomhed, da medicinalkoncernen har indgået forlig og skal betale 366 mio. kr. i USA for athave nedtonet advarsler om kræftrisiko ved diabetespræparatet Victoza. Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet vil forliget på grund af sin økonomiske størrelse dog ikke være kurspåvirkende for Novo Nordisk, der tirsdag faldt med 0,4 pct. til 295,80 kr.

Fra analytikersiden er der nyt omkring særligt Dong Energy, der har fået skulderklap fra flere børshuse. Bernstein hæver anbefalingen til outperform fra market perform og løfter samtidig sit kursmål for aktien til 380 kr. fra 280 kr. HSBC, der i forvejen anbefaler køb af Dong, løfter sit kursmål til 366 kr. fra 330 kr.

Omvendt vælger Credit Suisse at sænke sin anbefaling af energiaktien, der tirsdag sluttede 0,2 pct. højere til 326 kr., til "neutral" fra "outperform".

Derudover har ISS, der faldt 0,2 pct. til 242,30 kr., fået sænket sit kursmål af HSBC til 230 kr. fra 260 kr. Anbefalingen er stadig hold. Og slutteligt har Chr. Hansen fået hævet sin anbefaling af Société Générale til køb fra hold, mens kursmålet er hævet til 620 kr. fra 505 kr. Ingrediensaktien lukkede tirsdag uændret til 545 kr.

Desuden ser der ud til at komme tryk på Jyske Bank i onsdagens handel, da BRFholding, der er ejet af BRFfonden, har solgt 4,75 mio. af sine aktier i Silkeborg-banken. Det svarer til 5,33 pct. af aktiekapitalen i Jyske Bank.

Ifølge Bloomberg News er aktierne blevet solgt til institutionelle investorer med en rabat på 5 pct. sammenlignet med tirsdagens slutkurs på 370,70 kr.