Aktier: Nordea og Danske går hver deres vej i C20 på rekordjagt

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Onsdagens rekorder på Wall Street har været stærkt medvirkende til at sende positive bølger ind over det danske aktiemarked, der torsdag morgen stiger fra start med særlig fokus på de største banker.

Samlet går eliteindekset C20 Cap frem med 0,4 pct. til indeks 1182,34, og dermed er det godt på vej til sit højeste niveau nogensinde. Den nuværende rekord lyder på 1179,73 og blev sat i mandags.

I USA var der onsdag rekorder i de tre ledende indeks, og stemningen har siden forplantet sig til den asiatiske handel, der har været overordnet positiv torsdag.

»De ledende amerikanske aktieindeks sluttede dagen i går i overvejende grønt territorium efter pæne regnskaber fra blandt andet medicinalvirksomhederne og storbanken Morgan Stanley, hvorfor S&P 500 og Dow Jones endte oppe med henholdsvis 0,54 pct. og 0,31 pct.«, skriver Nordea i sin morgenrapport.

Herhjemme har der ligeledes været regnskaber på menuen fra morgenstunden, hvor Nordea lagde ud med sit for andet kvartal, der skuffede målt på både toplinjen og bundlinjen.

Desuden venter banken først at tage en endelig beslutning om hovedkvarterets fremtid til september. Nordea-aktien falder 4,7 pct. til 81,90 kr.

Danske Bank fulgte trop med sit regnskab for andet kvartal, der bød på en positiv overraskelse på bundlinjen blandt andet takket være endnu en stor tilbageførsel af tidligere nedskrivninger.

På baggrund af udviklingen og udsigterne for resten af året sigter Danske Bank nu efter en højere indtjening for 2017 end tidligere. Bankens aktie går op med 0,2 pct. til 257,10 kr.

ÆNDRET KURSMÅL OG UDENLANDSKE REGNSKABER

Blandt de andre danske selskaber får William Demant Holding, der falder 0,1 pct. til 171,30 kr., løftet sit kursmål af norskeDNB til 145 kr. fra 135 kr. Anbefalingen fastholdes på sælg, fremgår det af data fra Bloomberg.

TDC, som stiger 0,1 pct. til 38,90 kr., kan notere sig, at konkurrenten Telia med regnskabet for andet kvartal taber kunder og har pres på indtjeningen i teleselskabets danske forretning.

Også DSV har fået konkurrentnyt, da den schweiziske speditør Panalpina ikke kunne følge med det hastigt voksende marked for luftfragt i andet kvartal og dermed tabte markedsandele til konkurrenterne. DSV-aktien stiger 1,0 pct. til 425,50 kr.

Dong Energy og FLSmidth har ligeledes grund til at kigge mod udlandet torsdag, da deres respektive branchekolleger i form af Iberdrola og Vale kommer med regnskabstal. Dong-aktien stiger 0,5 pct. til 305,30 kr., mens FLSmidth-aktien løfter sig 0,2 pct. til 407 kr.