Aktier: Nordea og Danske Bank trækker C20 i plus

Det danske aktiemarked åbner i plus onsdag morgen, hvor Nordea sammen Danske Bank tager de øverste pladser i C20.

Blandt selskaberne er det Nordea, som stjæler overskrifterne onsdag morgen. Den nordiske storbank er kommet med et pænt regnskab for andet kvartal, hvor sløret samtidig blev løftet for en undersøgelse af bankens rolle i den meget omtalte Panama-sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen

C20 Cap-indekset stiger efter kort tids handel med 0,5 pct. til 1017,65.

Blandt selskaberne er det Nordea, som stjæler overskrifterne onsdag morgen. Den nordiske storbank er kommet med et pænt regnskab for andet kvartal, hvor sløret samtidig blev løftet for en undersøgelse af bankens rolle i den meget omtalte Panama-sag.

Nordea kom ud af andet kvartal med et overskud på 996 mio. euro, hvilket var knap 70 mio. euro bedre end forventet, og 50 mio. euro bedre end i samme periode året før.
Topchef Casper von Koskull glæder sig over, at presset på nettorenteindtægterne er aftagende, og at indtægterne holder sig på et pænt niveau.

Panama-sag gør ondt

Han glæder sig til gengæld ikke over, at Nordea har fundet frem til en række fejl og mangler i sin håndtering af de meget omtalte sager om såkaldte offshorekonstruktioner, der er kommet i søgelyset for at gøre det muligt at sende sine penge i skattely som Panama.

Banken lover derfor at rydde op, stramme op og ikke længere hjælpe kunderne med offshorekonti. Jyske Bank kalder regnskabet pænt, og Nordea-aktien stiger 1 pct. til 58,15 kr.

Danske med op

Der er også fremgang til Danske Bank, som torsdag er aktuel med sit regnskab for andet kvartal. Investorerne virker til at lade Nordeas regnskab være et forvarsel om pæne tal, og aktien stiger 1,5 pct. til 178,90 kr.
I toppen finder man også transportkoncernen DSV, der fra morgenstunden har fået nyt fra sin schweiziske konkurrent Panalpina.

Schweizerne er ramt af en lav oliepris, men kunne til gengæld melde om pæn vækst inden for både luftfragt trods et presset marked. DSV-aktien åbner 0,9 pct. højere i 283,4 kr.

Der har også været konkurrentnyt til TDC, da Telia onsdag morgen har gjort status for andet kvartal. Selskabet oplevede et mindre fald på toplinjen og indtjeningen i sin danske forretning i andet kvartal, mens antallet af mobilkunder var uændret. TDC, der kommer med regnskab i starten af august, stiger 0,7 pct. til 35,39 kr.


Pres på Genmab

Derimod falder biotekselskabet Genmab, efter at der er blevet offentliggjort salgstal for kræftmidlet Darzalex, som er Genmabs helt store satsning.

Midlet viste ellers fremgang og solgte for 38,1 mio. dollar i USA i juni, hvilket er 6,6 pct. mere end i maj, viser data fra det amerikanske analysehus Symphony Health. Genmab-aktien falder alligevel 0,3 pct. til 1157 kr.

Uden for C20 er fokus på energikæmpen Dong, da en stribe banker har kigget på aktien i forlængelse af børsnoteringen i juni, skriver Bloomberg News.

Finanshuset JPMorgan har indledt dækning af aktien med den positive anbefaling "overvægt" og et kursmål på 292 kr., mens RBC's anbefaling lyder på "outperform".

Samtidig har Morgan Stanley indledt dækning af aktien med anbefalingen "ligevægt". Dong-aktien stiger 2,6 pct. til 260,60 kr.