Aktier: Nordea nyder fortsat godt af regnskabssucces

Støttet af positive kursmålsændringer lægger Nordea sig torsdag middag i spidsen af C20 Cap-indekset, der langsomt er krøbet mod nul-linjen efter en start på handelsdagen med negativt fortegn.

Nordea-aktien stiger 2,3 pct. til 83,75 kr., mens det samlede C20-Cap indeks ligger i 885,3 svarende til en stigning på 0,1 pct. i forhold til onsdagens slutniveau. Indekset lagde torsdag morgen ud med et fald til 860,92 eller på 0,5 pct.

Det er anden dag i træk, at Nordea indtager en fremtrædende plads i toppen af C20 efter positiv modtagelse af onsdagens regnskabsmeddelelse, der indeholdt en positiv overraskelse med hensyn til udbytte.

- Det er fortsat efterdønninger efter onsdagens regnskab, og der er stadig fokus på dividende-udbetalinger, noterer chefaktiehandler Mads Zink i Danske Bank.

Dagen derpå kvitterer - indtil videre - ni finanshuse med løftede kursmål til bankaktien. Det gælder Danske Bank, Handelsbanken, Kepler, Berenberg, DNB, JPMorgan, S&P, Jyske Bank og SEB, og kursmålsjusteringerne er generelt i størrelsesordenen 10 pct.

Om aktiemarkedet generelt bemærker Mads Zink, at det danske marked retter sig en smule.

- Men der er ikke tale om de store udsving, som du kan læse noget ud af. Defensive aktier ligger pænt i dag. Der har i en længere periode været fokus på defensive aktier, siger chefhandleren.

Han ser i det hele taget en god interesse for aktier i forhold til andre aktivklasser. Ikke mindst på grund af renteniveauet, som Mads Zink betegner som"utralavt"

Olieaktier er presset i Europa torsdag formiddag, og på det hjemlige aktiemarked belaster det Mærks-aktierne, der falder 1,6 pct. til 13.200 kr. for B-aktien.

Novo aktien stiger 1,0 til 301,50 kr.

- Det er igen et udtryk for, at defensive aktier ligger godt i dag. Og så kommer de med regnskab fredag, og stigningen er et udtryk for positive forventninger, noterer Mads Zink.

Onsdagens anden regnskabsaktuelle C20-aktie, Tryg, ligger 0,6 pct. lavere i 774 kr. Torsdag løfter Nordea sit kursmål for Tryg-aktien til 880 kr. fra tidligere 800 kr. og fastholder ”køb”. Jyske Bank hæver sit kursmål til 810 kr. fra 750 kr., men nedgraderer aktieanbefalingen til "reducer" fra "køb".

En stor del af udsvingene på aktiemarkederne er fortsat styret af regnskaber. Et hav af selskaber i Europa leverer regnskabstal torsdag, og herhjemme er hovednavnet Coloplast, som kommer med tal for første kvartal 2014/15 ved middagstid.

Forventningerne blandt analytikerne er, at medicoselskabet igen vil levere stor fremgang på både toplinjen, driften og bundlinjen. Nettoresultatet ventes ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans at gå frem til 841 mio. kr. i kvartalet fra 780 mio. kr. i samme periode et år tidligere. Coloplast falder 0,3 pct. til 542 kr.

Carlsberg-aktien ligger stort set neutral i 489 kr. - efter nyheden om, at bryggeriet nu tager konsekvensen af den træge udvikling på det russiske ølmarked og lukker to bryggerier. Beslutningen er truffet, efter at produktionen på bryggerierne blev suspenderet sidste år. Carlsberg sluttede onsdagen med en stigning 0,3 pct. til 489,30 kr.

Også TDC er under investorernes lup. TDC's svenske konkurrent Teliasonera, der har aflagt sit regnskab for fjerde kvartal, skriver, at Telia har hentet 15.000 nye mobilkunder i Danmark i fjerde kvartal. TDC ligger torsdag i 50 kr., hvilket er et plus på 0,1 pct.

FLSmidth har over de seneste dage fået nedslående nyt om minesektoren fra Caterpillar og Komatsu. Og torsdag kommer der mere nyt fra Sandvik, der klarede sig over forventningerne. Også Atlas Copco afleverer regnskab for fjerde kvartal. FLSmidth dratter 0,5 pct. til 275,70 kr.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk