Aktier: Nordea, GN og Jyske sendes ned efter regnskaber

Den gode stemning er onsdag vendt tilbage på det danske aktiemarked, selvom Nordea, GN Store Nord og Jyske Bank, der er onsdagens tre regnskabsaktuelle selskaber i C20-regi, sendes ned i de første handler.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel stiger det danske C20 Cap-indeks 0,2 pct. til 1015,62 og tager dermed en smule revanche oven på tirsdagen, hvor investorerne solgte ud i stor stil.

Fra morgenstunden er Nordea kommet med et regnskab for første kvartal, der bortset fra tilbagegang i nettorenteindtægterne overraskede analytikerne til den positive side på de fleste poster. Overskuddet på bundlinjen steg til 1082 mio. euro fra 831 mio. euro, hvilket var bedre end ventet.

Overskuddet før nedskrivningerne steg til 1530 mio. euro fra 1264 mio. euro og mod de ventede 1309 mio. euro ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates. Alligevel falder Nordea-aktien i den indledende handel med 1,8 pct. til 87,40 kr.

På den danske bankscene har der også været regnskab fra Jyske Bank, der kunne melde om fremgang på de fleste poster oven på fusionen med BRFkredit. Der var dog lidt højere nedskrivninger i kvartalet, men overskuddet før skat steg til 502 mio. kr. fra 418 mio. kr. Investorerne virker dog ikke alt for glade for resultaterne, idet Jyske Bank-aktien falder 2,7 pct. til 326,80 kr.

Der er ikke heller ikke jubel og sejrsdans i forlængelse af regnskabet fra GN Store Nord, der klarede sig dårligere end ventet i første kvartal, hvor især en svag udvikling i forretningsbenet GN Netcom var med til at presse omsætningen og indtjeningen ned.

GN Store Nord kommer ud af årets første tre måneder med en omsætning på 1885 mio. kr., hvilket var et stykke under de 1941 mio. kr., som analytikere adspurgt af Ritzau Estimates havde ventet. Driftsresultat (EBITA) landede på 291 mio. kr. mod ventet 307 mio. kr.

Det lidt skuffende resultat kan aflæses på GN-aktien, der i den tidligere handel drysser 0,8 pct. til 144,80 kr. Derimod tager konkurrenten William Demant Holding en plads øverst i C20 Cap-indekset, hvor aktien stiger 1,7 pct. til 573 kr.

Der er også fremgang til Novo Nordisk efter en lussing på 3 pct. tirsdag, efter at den franske rival Sanofi oplyste, at selskabets insulinhåb Toujeo har opnået markedsføringsgodkendelse på det europæiske marked. Novo Nordisk-aktien stiger 0,9 pct. til 385,60 kr.

Uden for C20 Cap-indekset har der inden handelsstart været regnskab fra Sydbank, der kunne melde om fremgang i første kvartal.

Højere basisindtjening og lavere nedskrivninger løftede overskuddet på bundlinjen, der dog blev bremset af, at kursreguleringerne var omkring 200 mio. lavere end i første kvartal 2014.

Aabenraa-banken kommer ud af årets første tre måneder med et overskud på 304 mio. kr. - 18 mio. højere end i de første tre måneder af 2014. Investorerne tager pænt imod regnskabet, idet bankaktien stiger med 0,4 pct. til 256,30 kr.

Der er også pæn fremgang til Spar Nord, som i forbindelse med bankens regnskab for første kvartal har opjusteret forventningerne til årets resultat, så der nu sigtes efter en indtjening før nedskrivninger på 1,5 mia. kr. mod den tidligere forventning om et resultatet på 1,4 mia. kr.

Spar Nord-aktien stiger 3,5 pct. til 73,50 kr.

/ritzau/FINANS