Aktier: Nordea erobrer igen toppen i trist marked

Onsdagens store højdespringer i C20 Cap, Nordea, indtager igen toppen af det danske eliteindeks, der falder fra morgenstunden.

Læs mere
Fold sammen

Nordea kom med et så positivt regnskab onsdag, at aktien blev sendt op med 6 pct. højere i 81,85 kr. Flere finanshuse kvitterer nu for de gode tal med løftede kursmål til bankaktien. Det gælder blandt andet tyske Berenberg Bank, der løfter sit kursmål fra 100 svenske kr. til 112 svenske kr. Det svarer til til 89,10 kr., og finanshuset fastholder samtidig anbefaling "køb".

Kepler Cheuvreux ser nu Nordea-aktien bevæge sig mod 100 svenske kr. - et løft fra tidligere 90 svenske kr. Anbefalingen er uændret "reducer".

Torsdag stiger Nordea-aktien 1,2 pct. til rekordhøje 82,85 kr. og er dermed den klart mest stigende aktie i C20 Cap, der falder 0,5 pct. til 860,92.

Onsdag genvandt de danske aktier ellers momentum, og den syvende stigning på de seneste otte handelsdage blev sikret. Torsdag er stemningen knap så positiv. De amerikanske aktier faldt onsdag aften, hvor markedet ikke fik den beroligende medicin fra Federal Reserve, som det havde håbet på, og det fik også de asiatiske aktier til at falde torsdag morgen.

Tryg ligger helt fladt i kurs 778,50 efter onsdagens regnskab. Torsdag løfter Nordea sit kursmål for Tryg-aktien til 880 kr. fra tidligere 800 kr. og fastholder ”køb”.

En stor del af udsvingene på aktiemarkederne er fortsat styret af regnskaber. Et hav af selskaber i Europa leverer regnskabstal torsdag, og herhjemme er hovednavnet Coloplast, som kommer med tal for første kvartal 2014/15 ved middagstid.

Forventningerne blandt analytikerne er, at medicoselskabet igen vil levere stor fremgang på både toplinjen, driften og bundlinjen. Nettoresultatet ventes ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans at gå frem til 841 mio. kr. i kvartalet fra 780 mio. kr. i samme periode et år tidligere. Coloplast falder torsdag 0,2 pct. til 543,00 kr.

Carlsberg-aktien får et lille hak - den falder 0,4 pct. til 487,40 kr. - efter nyheden om, at bryggeriet nu tager konsekvensen af den træge udvikling på det russiske ølmarked og lukker to bryggerier. Beslutningen er truffet, efter at produktionen på bryggerierne blev suspenderet sidste år. Carlsberg sluttede onsdagen med en stigning på 0,3 pct. til 489,30 kr.

Også TDC er under investorernes lup. TDC's svenske konkurrent Teliasonera, der har aflagt sit regnskab for fjerde kvartal, skriver, at Telia har hentet 15.000 nye mobilkunder i Danmark i fjerde kvartal. TDC ligger torsdag i kurs 49,82 kr., hvilket er et fald på 0,3 pct.

FLSmidth har over de seneste dage fået nedslående nyt om minesektoren fra Caterpillar og Komatsu. Og torsdag kommer der mere nyt fra Sandvik, der klarede sig over forventningerne. Også Atlas Copco afleverer regnskab for fjerde kvartal. FLSmidth dratter 0,9 pct. til 274,60 kr.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk