Aktier: Nølende tilløb til revanche på Wall Street

Et forsøg på en regulær positiv åbning af den amerikanske aktiehandel blev i løbet af de første minutter reduceret til et nølende tilløb til en revanche, der kunne mildne den hårde medfart, det globale - herunder det amerikanske - aktiemarked har lidt fra årets start, som har været den mest elendige nogensinde.

Efter en nedtur onsdag på 2,5 pct. for de brede S&P 500-indeks i fortsat bekymring for udviklingen i Kinas økonomi lægger indekset torsdag ud med en en marginal stigning på 0,03 pct., Dow Jones-indekset balancerer på nulpunktet, mens Nasdaq-indekset falder 0,2 pct.


Hen over ugen er de makroøkonomiske betragtninger i stigende grad suppleret af opmærksomhed mod den forestående regnskabssæson og de ventede regnskaber. De kommer torsdag fra chipgiganten Intel og er allerede offentliggjort fra storbanken JPMorgan før handelsstart. Fredag er det Citigroup og Blackrock, der kommer med tal.


I fjerde kvartal tjente JPMorgan et overskud per aktie justeret for særlige forhold på 1,40 dollar. Analytikernes forventninger var ifølge Bloomberg News på 1,27 dollar. Bankens indtægter landede på 23,7 mia. dollar i kvartalet mod 23,5 mia. dollar i fjerde kvartal 2014. Estimatet blandt analytikerne var her 23,2 mia. dollar.


Finansaktien ligger 1,0 pct. højere i den indledende handel.


Kort efter åbningen handles Intel-aktien 0,2 pct. op, og Citigroup stiger 0,1 pct.

Ifølge Bloomberg News venter analytikerne, at S&P 500-selskaber samlet vil rapportere fald på 6,7 pct. i overskuddet for fjerde kvartal.

Op til åbningen fik markedet det klassiske torsdagstal for nytilmeldte ledige ugen før, og det bød på en negativ overraskelse med 284.000 nytilmeldte ledige i sidste uge. Ifølge Bloomberg News var der ventet en tilgang på 275.000 nye ledige.