Aktier: Nølende skepsis fra handelsstart

De amerikanske aktiehandlere indleder handlen på sidste dag før thanksgiving med en vis skepsis. De tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, vipper omkring status quo med små udsving i de første handler.

Tirsdag sneg S&P-indekset sig op i rekordhøje 5299,03 efter en stigning på 0,7 pct. Også Dow Jones-indekset og Nasdaq-indekset sluttede tirsdagen i rekord.

Foran sig har handlerne offentliggørelsen onsdag aften dansk tid af referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Referatet ventes at bekræfte forventningerne om en amerikansk rentestigning i næste måned - mens centralbankchefen Janet Yellen i en tale tirsdag plantede en lille tvivl med advarslen mod at lade renten stige for hurtigt.

Derudover kan handlerne tage bestik af friske nøgletal for nytilmeldte ledige, som viste en tilgang på 239.000, eller blot 1000 færre end ventet ifølge Bloomberg News, og et fald på 1,2 pct. i ordreindgangen for varige goder i oktober. Her er der tale om en pæn skuffelse i forhold den ventede stigning på 0,3 pct.

Senere følger den endelige novemberudgave af Michigans-indekset, som ventes at lande på 98,0.

Blandt dagens få regnskabsaktuelle aktier er Deere & Co., der fremstiller landbrugs- og entreprenørmaskiner. Blandt andet de grøn-gule traktorer. Aktien stiger 3,4 pct. i de første handler.

Torsdag holder de amerikanske aktiehandlere fri på grund af thanksgiving, og fredag er der kun tale om en kort handelsdag, som lukker samme tid som den danske aktiebørs.

/ritzau/FINANS