Aktier: Nølende minus fra handelsstart

De amerikanske aktiemarkeder indleder handelsugen med et nølende minus i de tre ledende indeks. Det brede S&P 500-indeks, teknologiindekset Nasdaq og de tunge aktier i Dow Jones mister alle tre lige omkring 0,1 pct.

Dermed ser det ud til, at S&P 500-indekset viger fra fredagens rekordniveau, der blev nået efter en stigning på 0,4 pct.

Fredagens S&P 500-rekord, der var den første i et par måneder, var motiveret af positive indikationer i den amerikanske jobrapport for april med stigende jobskabelse uden for landbruget. Rapporten har givet markederne 100 pct. sikkerhed for, at der kommer en amerikansk renteforhøjelse i juni.

Blandt dagens mange - men mindre - regnskabsaktuelle selskaber ses hotelkæden Marriott International, der ligger uændret i den indledende handel. Senere på ugen ventes regnskaber fra mere velkendte Walt Disney og stormagasinkæden Macy's.

Der er ingen amerikanske nøgletal i mandagens kalender. Men formand Loretta Mester i den amerikanske centralbanks afdeling i Cleveland har i en tale i Chicago advokeret for, at centralbankens rentekomite, FOMC, skal fortsætte den gradvise forhøjelse af den amerikanske rente.

- Det er vigtigt, at FOMC fortsætter med at være opmærksom på ikke at komme bag rentekurven, når vi fortsætter med at gøre fremskridt på vejen mod vores mål, siger hun.

Hendes kollega i St. Louis, James Bullard, deltager senere i en paneldebat i Atlanta om rentepolitikken.