Aktier: Nøgletal skubber asiatiske markeder i forskellige retninger

De asiatiske aktiemarkeder indikerer ingen ensartet retning mandag morgen.

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktiemarkeder indikerer ingen ensartet retning mandag morgen.

Investorerne indpriser fredagens stærke amerikanske arbejdsmarkedsrapport, og der er samtidig er gode økonomiske nyheder til de japanske investorer fra myndighederne i Tokyo, mens de kinesiske aktieejere igen må spejde efter nye lempelser fra Peoples Bank of China eller regeringen i Beijing efter endnu et sæt sløje handelsdata.

- Markedet vil fortsætte med at konsolidere sig. Der er en række usikkerheder derude, især fordi aktierne har klaret sig særdeles godt i år. Hvis obligationsrenterne fortsætter med at stige, vil det sende aktiemarkederne i bølgegang. Investorerne skal være forberedt på en amerikansk renteforhøjelse i år, da den amerikanske økonomi har gjort ganske godt, siger markedsstrateg Khiem Do fra Baring Asset Management i Hongkong til Bloomberg News.

I Tokyo var overraskende gode BNP-data for første kvartal fra de japanske myndigheder mandag morgen.

Væksten i BNP opgjort i sæsonkorrigerede tal steg 1,0 pct. på kvartalsbasis og 3,9 pct. på årsbasis. Den forrige opgørelse viste en vækst på 0,6 pct. på kvartalsbasis og 2,4 pct. på årsbasis, mens analytikerne havde ventet en opjustering til en vækst på 0,7 pct. i forhold til kvartalet før og på 2,8 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Nikkei-indekset ligger så godt som uændret, mens det brede Topix-indeks ligger med et minus på 0,1 pct.

Modsat er der igen småskidte tal for den kinesiske samhandel med udlandet. De oversøiske forsendelser faldt 2,8 pct. i maj efter et fald på 6,2 pct. i april på årsbasis. Analytikernes estimat lød på et fald i eksporten på 4,0 pct. ifølge en Bloomberg News-undersøgelse.

Importen faldt samtidig 18,1 pct. sammenlignet med prognosen, der lød på et fald på 9,4 pct. og aprils fald på 16,1 pct.

Det giver fornyet håb om nye lempelser, og Shanghai Composite stiger 0,9 pct., og CSI 300-indekset øger 0,7 pct. Hongkongs Hang Seng ligger samtidig med et plus på 0,3 pct.

Blandt de øvrige børser er der en stigning i Taiwans Taiex-indeks på 0,4 pct., mens Singapores Strait Times falder 0,2 pct. og Kospi-indekset i Seoul dropper 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger mandag morgen med fald på omkring 0,1 pct. i den asiatiske handel.