Aktier: NKT steg efter usande salgsrygter - C20 faldt

En negativ stemning dominerede det danske aktiemarked onsdag, på en dag hvor skuffende kinesiske nøgletal og nye fald i olieprisen fik investorerne til at søge væk fra de risikobetonede aktier og over i mere sikre papirer.

Foto: NKT/J.Ellebo.
Læs mere
Fold sammen

Værst gik det blandt eliteaktierne ud over Pandora og Genmab, der kunne notere sig et fald på henholdsvis 5 og 4,4 pct. Blandt sidepapirerne kunne NKT se selskabets aktie stige efter rygter om, at koncernen har hyret JPMorgan til at se på mulighederne for at frasalg af selskabets kabeldivision.

NKT afviste tidligt på dagen salgsrygterne, og investorerne handlede aktien op med 4,3 pct. til 343,30 kr. onsdag.

Samlet set endte det danske C20 Cap-indeks dagen med et fald på 3,3 pct. til indeksværdi 923,88.

Allerede fra morgenstunden stjal NKT fokus, efter at erhvervsmediet Finans skrev, at mulighederne for et salg af virksomhedens NKT Cables-division blev undersøgt. Industriselskabet afviste relativt hurtigt historien og forklarede til Ritzau Finans, at der da heller ikke var engageret nogen rådgiver.

Ifølge afdelingsdirektør i Sydbank, Ole Kjær Jensen, var det helt naturligt, at investorernes interesse blev fastholdt dagen igennem, selv om selskabet afkræftede historien.

- Når der kommer sådan en historie, så vil der være en eller anden form for interesse omkring selskabet. Og det er da heller ikke helt overraskende, hvis de på et eller andet tidspunkt skiller sig af med Cables. Der er mange, der har spekuleret i, at det kan ske på et tidspunkt. Markedet forventer, at der på et eller andet tidspunkt kan komme noget omkring et frasalg af Cables, og det er derfor, at aktien fortsat stiger, siger han til Ritzau Finans.

Pandora og Genmab måtte tage til takke med bundplaceringer i dagens handel. Pandora endte dagen med et fald på 5 pct. til 838,50 kr., mens Genmab tabte 4,4 pct. til 802,50 kr.

- Det er nogle af de aktier, som ligger i mange depoter, og som der bliver handlet en del af. Og nogle af de dage, hvor det går op, er det nogle af dem, som får pæne løft, og de dage, hvor det går nedad, går det så også den modsatte vej, forklarer Ole Kjær Jensen.

Genmab kunne ellers tirsdag efter børslukketid meddele, at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har godkendt en såkaldt supplerende registreringsansøgning (supplemental Biologics License Application (sBLA)) for Arzerra/Ofatumumab til forlænget behandling af patienter, som har opnået en helt eller delvis respons efter mindst to behandlingsforløb af tilbagevendende eller fremadskridende kronisk lymfatisk leukæmi - CLL.

Pres var der også dagen igennem på de Danske Bank-aktier. Ifølge Ole Kjær Hansen var det presset på de italienske banker, som påvirkede hele finanssektoren i Europa og dermed også de danske finansaktier.

Danske Bank-aktien endte onsdag med et fald på 3,8 pct. til 169,10 kr., mens Jyske Bank faldt 2 pct. til 261,90 kr. Nordea-aktien kunne ved dagens slutning notere sig et fald på 3,7 pct. til 66,95 kr.

FLSmidth annoncerede onsdag, at selskabet har vundet en kontrakt om at optimere processer og kvalitet på 17 cementfabrikker, der anvender selskabets produkter.

Kunden er CRH-koncernen, der har base i Irland og er verdens tredjestørste leverandør af byggematerialer, oplyste den danske ingeniørkoncern i en pressemeddelelse.

Den samlede værdi af kontrakten er mindre end 200 mio. kr.

FLS-aktien endte alligevel dagen med et fald på 1,1 pct. til 215,70 kr.

/ritzau/FINANS

 

Nicoline Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk