Aktier: NKT lyser op i rødt marked - IC og Vestjysk i bund

Det er hverken forår eller sommer på det danske aktiemarked onsdag middag, hvor politisk uro og ballade i USA har spredt sig til Europa. Men midt i det sure marked lyser NKT op efter at have leveret regnskab.

C20 Cap-indekset falder onsdag middag 0,7 pct. til 1143,07, og da de indekstunge Mærsk-aktier ligger i den tunge del af C20, er faldet lidt større i Danmark end i det øvrige Europa, hvor der typisk er fald på 0,3-0,5 pct. på de store markeder.

Den væsentligste faktor bag onsdagens uro kommer fra USA og seneste nyt om USA's præsident Donald Trump, der ifølge et memo fra den forhenværende FBI-chef James Comey har bremset en undersøgelse af Trumps tidligere rådgiver Michael Flynn. Flynn er under anklage for angiveligt at have haft tætte bånd til Rusland.

Alt for megen politisk uro frygtes at kunne komme til at stå i vejen for Trumps planer om infrastrukturinvesteringer og ikke mindst den med længsel ventede skattereform.

Regnskabssæsonen i elitedivisionen blandt de danske aktier er slut men fortsætter i de mindre divisioner.

I C20 er det onsdag hverdag for Mærsk-aktionærerne, der må se B-aktien sætte sig med 1,5 pct. til 12.410 kr. efter flere dage med god vind i sejlene. Kursen er dog fortsat små 1000 kr. højere end for en uge siden. Aktien ligger i den tunge del af C20.

Blandt C20-aktierne er det kun Lundbeck, der er i grønt. Aktien stiger med 0,7 pct. til 344,20.

NKT BELØNNET FOR REGNSKAB

Industrikoncernen NKT, der er ved at blive splittet op i to selvstændige forretninger, leverede regnskab.

Omsætningen landede som ventet, men der var en stærkere end ventet indtjening hos både Cables-forretningen og Nilfisk. NKT-aktien stiger 6,1 pct. til 575,50 kr. - den største stigning blandt samtlige aktier.

Også uden for C20 har Simcorp, Rias, IC Group og Vestjysk Bank leveret tal, og de to sidstnævnte straffes hårdt af investorerne.

Softwarevirksomheden Simcorp landede i første kvartal et driftsoverskud på før finansposter, EBIT, på 10,2 mio. euro, hvilket er en fremgang fra 5,9 mio. euro i samme periode året før. Ifølge estimater fra Bloomberg var EBIT-overskuddet dog en anelse under forventningerne på 11,1 mio. euro.

Aktien falder 1,9 pct. til 426,90 kr.

Plastvirksomheden Rias stiger 2 pct. til 449 kr. efter at have leveret overordnede halvårstal, der var stort set ens med første halvår året før. Forventningerne blev fastholdt.

IC OG VESTJYSK BANK STRAFFET EFTER TAL

IC Group leverede et regnskab, der var skæmmet af endnu en nedjustering og nyheden om ny topchef, da finansdirektør Alexander Martensen-Larsen er forfremmet og afløser den midlertidige direktør Peter Thorsen. Investorerne er ikke tilfredse og sender aktien ned med 8,8 pct. til 149,50 kr. - det største fald blandt samtlige aktier onsdag middag.

Vestjysk Bank ligger lige efter med et kursfald på 5,4 pct. til 15,90 kr. Regnskabet viste faldende nedskrivninger og øgede kursreguleringer, men banken er fortsat presset på finanserne og en aktieemission er stadig under overvejelse. Nettooverskuddet i banken var dog markant større end, da det i første kvartal i år var 59 mio. kr. mod 12 mio. kr. i den tilsvarende periode i 2016.

Senere onsdag vil der være regnskaber fra biotekselskabet Zealand Pharma og Fynske Bank. Zealand-aktien falder 0,8 pct. til 119 kr., mens Fynske Bank ligger uændret i 88 kr.