Aktier: NKT i fokus på regnskabsfattig dag

Mandag morgen kunne NKT berette, at det har fået orden på levering og installation af eksportkabelsystemerne til Borssele Alpha transmissionssystemet. Kabelprojektet har en værdi af cirka 90 mio. euro, svarende til 670 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: NKT/J.Ellebo

NKT kan mandag komme i fokus på en dag, der kun byder på få regnskaber, hvor de asiatiske markeder og handlen med aktiefutures indikerer en lettere negativ åbning for det danske C20 Cap-indeks.

Det toneangivende japanske aktieindeks, Nikkei 225, falder mandag morgen med 0,1 pct., mens amerikanske aktiefutures handles med fald op til 0,2 pct., og britiske FTSE 100-futures falder med 0,4 pct.

Mandag morgen kunne NKT berette, at det har fået orden på levering og installation af eksportkabelsystemerne til Borssele Alpha transmissionssystemet. Kabelprojektet har en værdi af cirka 90 mio. euro, svarende til 670 mio. kr.

NKT-aktien faldt fredag med 0,1 pct. til 216 kr.

Investorernes blik kan mandag også været rettet mod Carlsberg, som ifølge finans.dk taber markedsandele til konkurrenterne på det store russiske marked.

Bryggeriet har hævet priserne for øl på plastikflasker med omkring 6 pct., og det har ført til et tab på 5 pct.point af det russiske marked for øl på plastikflasker. Prisen på øl generelt er faldet med 1,4 pct. fra januar til august.

Carlsberg-aktien steg fredag med 1,3 pct. til 730,50 kr.

Der kan mandag ligeledes komme fokus på Mærsk, som får nyt fra det kinesiske containerrival Cosco Shipping. Mærsk A-aktien steg fredag med 1 pct. til 11.630 kr., mens B-aktien lukkede 1,4 pct. til i 12.030 kr.

Også Genmab, der rundede sidste uge af med en stigning på 2,5 pct. til 1297 kr., kan mandag komme i fokus. Schweiziske Novartis, der forhandler det danske selskabs kræftmiddel Arzerra, planlægger at købe franske Advanced Accelerator Applications.

KURSMÅLSÆNDRINGER OG TIVOLI-REGNSKAB

Den canadiske storbank Royal Bank of Canada, RBC, har hævet sit kursmål for DSV, som fredag steg med 1,4 pct. til 492,20 kr., til 540 kr. fra 485 kr., mens anbefalingen "outperform" gentages.

RBC er den seneste i en række af banker, som har opjusteret deres kursmål for DSV, efter at selskabet i sidste uge fremlagde regnskab for tredje kvartal, der landede bedre end ventet på de fleste poster og medførte en opjustering.

Nordea, som fredag sluttede 0,1 pct. højere i 77,75 kr., har ligeledes mandag fået analytikernyt.

Den amerikanske storbank JPMorgan har skåret sit kursmål for aktien med over 6 pct. til 77,43 kr. fra tidligere 82,66 kr. Anbefalingen "neutral" gentages.

Eneste danske selskab, som mandag skal i regnskabsilden, er Tivoli, der fredag faldt med 1,6 pct. til 546 kr. Regnskabet for tredje kvartal ventes dog først at komme, efter at handlerne herhjemme er gået hjem, men mandag er sidste dag til at positionere sig i aktien inden tallene.

For hele 2017 venter Tivoli en omsætning, der bliver lidt lavere end i 2016 og et overskud før skat i intervallet 80-90 mio. kr.

Derudover er det mandag sidste mulighed for investorerne til at positionere sig i flere selskaber, der tirsdag kommer med regnskab. Det drejer sig blandt andet om TDC, der faldt med 1,4 pct. til 37,96 kr. fredag, Sydbank, som lukkede 0,9 pct. lavere i 247,60 kr., og Skako, der gik på weekend med en stigning på 1,2 pct. til 82,5 kr.