Aktier: NKT bliver sendt til vejrs i haltende marked

Et pænt regnskab fra industriselskabet NKT sender aktien frem på det danske aktiemarked onsdag, hvor stemningen ellers er negativ efter uro på den politiske scene i USA.

Foto: Shutterstock Fold sammen
Læs mere

På den hjemlige scene er der desuden opmærksomhed på en stribe øvrige selskaber uden for C20-indekset - Simcorp, IC Group og Vestjysk Bank - og her får de to sidstnævnte en hård medfart efter deres respektive regnskaber.

C20 Cap-indekset falder fra åbningen 0,6 pct. til 1144,26, da investorerne har trukket følehornene til sig som følge af fornyet fokus på Donald Trump. Ingen aktier bevæger sig mere end 1 pct. blandt de 20 aktier.

Flere medier kan fortælle, at USA's præsident - ifølge et memo fra den forhenværende FBI-chef James Comey - har bremset en undersøgelse af Trumps tidligere rådgiver Michael Flynn, der er under anklage, fordi han angiveligt har haft tætte bånd til Rusland.

Investorerne er ikke vilde med den nyhed, da sagen kan gøre det sværere for Trump at gennemføre reformer inden for skat og offentlige investeringer, der var en stor del af hans valgkamp, og som aktiemarkedet har omfavnet med kursstigninger til følge siden valget i november.

NKT MED REGNSKAB

Blandt de danske selskaber har industrikoncernen NKT, som er ved at blive delt op i to selvstændige forretninger, fra morgenstunden offentliggjort regnskab.

Omsætningen landede som ventet, men der var en stærkere end ventet indtjening hos både NKT Cables-forretningen og divisionen for rengøringsmaskiner, Nilfisk. NKT-aktien stiger 5,1 pct. til 570 kr.

Softwarevirksomheden Simcorp, der tjener sine penge på at sælge software til store investeringsselskaber, landede i første kvartal et driftsoverskud på før finansposter, EBIT, på 10,2 mio. euro, hvilket er en fremgang fra 5,9 mio. euro i samme periode året før.

Ifølge estimater fra Bloomberg var der ventet en omsætning på 69,2 mio. euro, mens EBIT-overskuddet var en anelse under forventningerne på 11,1 mio. euro. Aktien falder 0,2 pct. til 434,50 kr. efter få minutters handel.

IC Group har også været på banen med regnskab, der indeholdt en nedjustering og nyheden om ny topchef, da finansdirektør Alexander Martensen-Larsen er forfremmet og afløser Peter Thorsen, som har været midlertidigt på posten de seneste måneder. Investorerne er ikke vilde med den samlede pakke, og aktien falder 5,2 pct. til 155,50 kr.

Vestjysk Bank har også været i ilden, og her var faldende nedskrivninger og stigende indtægter fra kursreguleringer med til at give fremgang for banken, der dog er presset på finanserne og stadig overvejer en aktieemission.

Banken fik et samlet overskud på 59 mio. kr. før skat i kvartalet mod fra 12 mio. kr. i første kvartal af 2016, men investorerne er ikke tilfredse. Aktien falder 4,8 pct. til 16 kr.

Onsdag er desuden dommens dag for biotekselskabet Veloxis, da investorerne kan handle på tirsdagens regnskab.

Veloxis' omsætning steg i første kvartal til 4 mio. dollar fra 1,5 mio. dollar i samme periode sidste år, mens driften viste et underskud på 5,2 mio. dollar mod et minus på 6,9 mio. dollar året før. Investorerne virker ikke begejstrede, da aktien falder 3,6 pct. til 1,07 kr.

Senere onsdag vil der være regnskaber fra biotekselskabet Zealand Pharma, Fynske Bank og plastkoncernen Rias. Zealand-aktien stiger 0,4 pct. til 120,50 kr., mens de to andre aktier ikke er handlet.