Aktier: Nike tager fokus i lysegrønt marked

Tøjselskabet Nike ser ud til at have en god fredag i vente på et lysegrønt amerikansk aktiemarked efter et stærkt regnskab, der overraskede aktieanalytikernes forventninger.

Omkring halvanden time før handelsstart indikerer futures, der er en slags kontrakter, som giver investorerne mulighed for at spekulere i fremtidige indeksniveauer, plusser på 0,1-0,2 pct. for de tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

Hele situationen omkring Grækenland, der fortsat ikke er afklaret, lader ikke til at bekymre investorerne i samme grad som i Europa, hvor de fleste aktieindeks ligger i rødt på ugens sidste handelsdag.

Blandt selskaberne er Nike i fokus oven på selskabets regnskab for fjerde kvartal. Den amerikanske producent af sportsudstyr og sportsmodes indtjening steg med 24 pct. til 865 mio. dollar, eller 98 cent per aktie. Året før lå Nikes overskud på 698 mio. dollar, eller 78 cent per aktie, oplyser selskabet med base i Oregon.

Dermed overgår Nike analytikernes estimat, der lød på 83 cent per aktie ifølge Bloomberg News.

- Tallene er ekstremt imponerende, siger Brian Yarbrough, analytiker ved Edward D. Jones & Co., til Boomberg News.

Nike har løbet indtjeningen i gang ved at investere i innovation og ved at introducere snesevis af nye produkter. Selskabet har også nydt godt af, at mode-trenden har bevæget sig mod afslappet og komfortabelt tøj - en tendens, der er blevet døbt "athleisure".

I en helt anden branche er der fokus på selskabet Zoetis, der er verdens største inden for lægemidler til dyr, som er i vælten, fordi avisen Wall Street Journal sent torsdag kunne berette, at canadiske Valeant har snøren ude efter Zoetis.

Rygterne fik aktien til at stige med hele 11,4 pct. i de sidste fem minutters handel, hvilket betyder, at Zoetis' markedsværdi nu lyder på 27,7 mia. dollar

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk