Aktier: Nike spurter frem i USA

Wall Street har lagt torsdagens fald bag sig og er præget af fornyet optimisme i fredagens handel.

Såvel S&P 500 som Dow Jones-indekset indleder med en stigning på 0,5 pct. Nasdaq-aktierne stiger med 0,8 pct.

Blandt vinderne i den tidlige handel er Nike, der sprinter frem med 4,4 pct. i den tidlige handel. Nike scorede en noget højere indtjening i regnskabsårets tredje kvartal end ventet af analytikerne, ifølge Bloomberg News. Overskuddet efter skat steg med 16 pct. til 791 mio. dollar. Målt per aktie var det et resultat på 0,89 dollar, eller et pænt stykke mere end de 0,84 dollar, analytikerne havde sat næsen op efter.

Pandoras kollegaer i den amerikanske juvelérkæde Tiffany & Co. må til gengæld se aktien dykke i størrelsesordenen 2 pct. efter sit regnskab.

Fjerde kvartal, der løb til og med januar, viste et overskud på 1,51 dollar per aktie, hvilket var en spids mere end analytikernes forventning om et resultat på 1,50 dollar, ifølge Bloomberg News. Til gengæld skuffer forventningerne.

I 2015/16 ventes nettoresultat at lande på 4,20 dollar per aktie eller et pænt stykke under analytikernes forventning om et resultat på 4,41 dollar ifølge Bloomberg. I første kvartal venter Tiffany's et omsætningsfald på 10 pct. som følge af tilbagegang i regionen Americas, der tæller USA, Canada, Mexico og Brasilien. Indtjeningen ventes at falde med 30 pct. i første kvartal, hvorefter nedgangen blive mere begrænset, oplyser Tiffany's.

Så er meldingerne fra boligentreprenøren KB Home straks mere opmuntrende. Bruttomarginen inden for boligforretningen landede på 19,5 pct. i det seneste kvartal mod ventet 14,6 pct., og omsætningen på 580 mio. dollar var markant over analytikernes estimat på 473,5 mio. dollar ifølge Bloomberg. Aktien er åbnet 6,5 pct. højere.