Aktier: Nike snubler fra start på endnu en rød aktiedag

Der blinker igen rødt på aktiemarkederne i USA onsdag, om end nedturen er knap så heftig som tirsdag.

Her faldt de store indeks alle tre med mere end 1 pct. - de største fald siden oktober 2016.

Onsdag er der i den tidlige handel kun tale om et dyk på 0,2 pct. i Dow Jones-indekset og fald på 0,1 pct. i både S&P 500 og Nasdaq Composite.

Det er frustrationer over manglen på fremskridt i Trump-regeringens finanspolitiske planer, der har udløst nedturen. Troen på, at Donald Trumps pro-vækstpolitik og planerne om finansiel deregulering vil blive gennemført hurtigt, har lidt en knæk i forbindelse med modstand i Kongressen mod forsøget på at nedlægge sundhedsprogrammet Obamacare.

Det betyder sandsynligvis en forsinkelse af de finanspolitiske stimuleringer og lempelser, og samtidig har centralbanken, Federal Reserve, ikke - som nogen havde ventet - skruet op for strammerkursen på finanspolitikken.

Et dyk i olieprisen er også med til at presse markederne i USA, mens en svag dollar kan trøste nogle af de eksportorienterede firmaer.

På sektorbasis er især bankaktierne i dårlig gænge. Aktier som Bank of America, JPMorgan, Wells Fargo og Goldman Sachs starter onsdagen med dyk på mellem 0,5 pct. og 1,5 pct.

Blandt de større papirer skiller Nike sig ud negativt efter at have fremvist sløve salgstal i sit regnskab for tredje kvartal af 2016/17 sent tirsdag. Konkurrencen fra mærker som Adidas og Under Armour bremser Nikes toplinje, og det giver et knæk på 6,2 pct. til aktiekursen.

Nikes problemer falmer dog i forhold til varehuskæden Sears, der har måttet advare investorerne om, at der er "betragtelig tvivl" om selskabets evne til at overleve oven på flere år med enorme tab på bundlinjen. Aktien falder 10 pct. til 8,20 dollar og er faldet fra kurs 40 på de seneste to år.

/ritzau/FINANS