Aktier: New York-børserne dykker fra start

Der er lagt op til endnu en negativ dag for de amerikanske aktier tirsdag. Den negative stemning, der har presset børserne ned verden over, rammer også Wall Street, hvor der i forvejen var fald mandag.

Efter godt ti minutters handel falder S&P 500-indekset 0,3 pct., og det samme gør sig gældende for Dow Jones-indekset over 30 af de største aktier. Nasdaq-indekset, der præges af teknologi- og biotekaktier, lægger ud med et fald på 0,2 pct.

Den negative stemning, der også har ramt markederne i Asien og Europa, skyldes en generel investornervøsitet over dels situationen i Qatar samt et fald i oliepriserne, og dels tilbageholdenhed før de store begivenheder torsdag.

Her er der parlamentsvalg i Storbritannien, rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB) og en høring med eks-FBI-chef James Comey i Senatet omkring forbindelserne mellem Rusland og det amerikanske præsidentvalg.

Nedturen er relativt bred på tværs af sektorerne, og få aktier er i fokus med nyheder. Det er i stedet udsigterne for de store makroøkonomiske temaer, der ventes at drive markedet.

Her spiller det også ind på humøret, at dollar har ramt sit laveste niveau siden august 2016, da valutaen handles i en kurs på 1,1275 per euro.

/ritzau/FINANS