Aktier: Nets styrer mod bundrekord i faldende C20

Betalingskoncernen Nets er på vej mod aktiens laveste lukkeniveau nogensinde. Nets-aktien er med et fald på 1,1 pct. til 111,10 kr. blandt de mest faldende aktier i det danske eliteindeks, C20 Cap, mandag middag.

Læs mere
Fold sammen

Den hidtidige bundrekord er på 111,60 kr. Aktien, der i september blev børsnoteret til 150 kr., er faldet fem handelsdage på stribe og blev i sidste uge blandt andet sat under pres, da Mobilepay udfordrede Nets' Betalingsservice.

Der er generelt en lidt sur stemning på de europæiske aktiemarkeder, og det gør sig også gældende herhjemme, hvor C20 Cap falder med 0,4 pct. til 1067,71.

- Det er mandag, når mandag er værst. Der ingen store regnskaber eller nyheder, og der er ingen større nøgletal før senere på ugen, og der er en negativ undertone generelt i Europa, efter at vi har haft en lang periode med stigninger, siger afdelingsdirektør for aktier i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Blandt de faldende aktier er også Novo Nordisk, der dykker 1,4 pct. til 240 kr. Blandt nyhederne for aktien er, at Berenberg har sænket kursmålet for aktien til 275 kr. fra 290 kr., mens anbefalingen "hold" er uændret.

Samtidig er Novos franske rival Sanofi ligesom Novo og amerikanske Eli Lilly blevet bedt om at udlevere materiale vedrørende sit samarbejde med amerikanske indkøbsforeninger, eller såkaldte "pharma benefit managers".

- Det giver nok lige lidt fokus på hele snakken omkring medicinpriser i USA, mener Ole Kjær Jensen.

VESTAS OG MÆRSK I TOPPEN

Vestas og A.P. Møller-Mærsk har lagt sig i toppen med et par nyheder af positiv karakter. Vestas opruster på dansk grund i sit joint venture-selskab med japanske Mitsubishi Heavy Industries, MHI Vestas, hvor der ansættes 414 medarbejdere på selskabets to fabrikker i Lindø på Fyn og i Nakskov på Lolland.

- De nye stillinger er en positiv afspejling af markedets øgede interesse i 8 MW-platformen og MHI Vestas generelt, siger Jens Tommerup, chef for MHI Vestas, i en pressemeddelelse.

Med ansættelserne er der næsten tale om en fordobling af bemandingen på de to MHI Vestas-fabrikker, fortæller selskabet.

Vestas er også blevet valgt som leverandør til et projekt på 50 megawatt (MW) i Norge, og kunden - finske Fortum - har planer om at bestille yderligere 90 MW inden længe.

Vestas-aktien stiger 1,2 pct. til 526,50 kr.

Mærsk-aktierne følger efter med en stigning til B-aktien på 1,0 pct. til 11.680 kr. Selskabet kom i fokus i sidste uge, da Berlingske Business skrev, at der var en aftale om Nordsøolien på plads - en historie, der dog senere blev tilbagevist af både Mærsk og staten.

Søndag skrev Finans så, at aftalen er færdigforhandlet og måske kan præsenteres mandag.

MINDRE REGNSKABER PÅ VEJ

Blandt sidepapirerne har Sydbank fået løftet sit kursmål af svenske Handelsbanken til 275 kr. fra 255 kr. Anbefalingen er fortsat "akkumuler".

Sydbank-aktien stiger 0,2 pct. til 250,50 kr.

Jyske Bank skærer kursmålet for Torm-aktien til 74 kr. fra 78 kr., men er fortsat positiv på aktien med en købsanbefaling.

Torm-aktien stiger mandag 0,7 pct. til 71 kr.

Der venter desuden regnskabstal fra Sanistål og United International Enterprises (UIE), som begge serverer årsregnskaber for 2016 i løbet af mandagen.

Inden regnskabet venter Sanistål et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 110 mio. kr. i 2016, mens UIE sigter efter et nettoresultat - målt på aktionærernes andel - der er væsentligt lavere end i 2015.

Sanistål-aktien falder 0,5 pct. til 99,50 kr., mens UIE stiger 0,6 pct. til 1249 kr.