Aktier: Nets ryster kritik af sig i de første handler

Kritikken mod børsnoteringen i betalingsservicekoncernen Nets fortsætter onsdag, hvor aktien trodser kritikken stiger med 0,2 pct. til 144,70 kr.

Flere investorer mener, at de sælgende fonde og banker har oversolgt aktien. Berlingske Business skriver i dagens avis, at flere ting peger på, at Nets-aktien, som ikke har overskredet udbudsprisen på 150 kr. siden første handelsdag, blev prissat for højt, og at processen bag prissætningen var problematisk. Det mener porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management Kim Korsgaard Nielsen.

- Men vi må igen konstatere, at når kapitalfonde sælger noget i markedet, er de ret gode til at få de sælgende banker til at prisfastsætte deres ting meget højt. Det må vi som investorer lære af og være klar over, at den pris, de sætter, ikke altid er den rigtige, siger Kim Korsgaard til Berlingske.

Jyske Banks senioraktierådgiver Martin Munk havde set en fair udbudskurs på Nets på 130-150 kr. - og han peger på, at den endelige kurs på 150 kr. dermed lå i den høje ende.

- Vi er nok ikke helt uenige i kritikken. Og jeg ser frem til, at der kommer et regnskab, hvor vi får mere at vide om selskabet, siger Martin Munk.

Kritikken har lydt et stykke tid nu, og investeringsbanken ABG Sundal Collier har da også i en analyse konkluderet, at kursen skal ned i 130 kr.

Ser man på C20 Cap, som Nets ikke er en del af, falder det med 0,4 pct. til 1014,8. Og det samme billede gør sig gældende i Europa. Blandt andet falder det ledende indeks på børsen i Frankfurt med over 1 pct.

- Det er blandt andet Federal Reserves raslen med sablen, der er medvirkende til, at aktierne er under pres, siger senioraktierådgiveren.

TRYG I MODVIND

Forsikringsselskabet Tryg, der kommer med regnskab for tredje kvartal i næste uge, kan komme i fokus allerede i dag, da norske DNB har løftet kursmålet for aktien til 140 kr. fra 130 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Både SEB og Handelsbanken har opjusteret kursmålet for aktien - med henholdsvis 3 kr. til 148 kr. og 13 kr. til 169 kr. Begge har anbefalingen "køb". Modsat har amerikanske Citi valgt at nedgradere sin anbefaling til "neutral" fra "køb".

- Især Citis nedgradering af anbefalingen kan godt komme til at rykke lidt på aktiekursen, vurderer Martin Munk.

Tryg falder med 1,6 pct. til 136,50 kr.

Tilbage i eliteindekset ligger Novozymes uændret i 291 kr. Biotekselskabet får nyt fra sin partner i alliancen BioAG, amerikanske Monsanto, der er ved at blive fusioneret med den tyske kemigigant Bayer. Monsanto kommer med regnskab for fjerde kvartal for det forskudte regnskabsår 2015/16 i eftermiddag.

Med i toppen ligger A.P. Møller-Mærsks B-aktie, der stiger med 0,3 pct. til 9760 kr. Stigningen kommer i kølvandet på højere oliepriser.

INGEN DRAMATIK I NKT

NKT har gennemført et udbud af nye og eksisterende aktier. Men Martin Munk påpeger, at der er ingen fare på færde, da udbuddet er sket efter planen, og pengene skal bruges til at finansiere det ventede køb af ABB HV Cables.

- Der er ingen dramatik i det her, siger Jyske Banks senioraktierådgiver.

NKT stiger med 0,3 pct. til 424,30 kr. i de første handler.

Novo Nordisk-aktien fortsætter mod vinden og falder med 0,4 pct. til 270,60 kr. onsdag morgen. Det ser ud til, at vanskelighederne fortsætter for koncernen. Berlingske skriver onsdag, at de amerikanske sundhedsmyndigheder vil monitorere patienternes blodsukker digitalt og på den måde underløbe den danske medicinalgigants væksthåb, Tresiba.