Aktier: Nets og SAS presset ned i smånervøst marked

Nets og SAS står for to af de mere negative kursreaktioner i den tidlige handel på den danske børs onsdag morgen. G4S er til gengæld i hopla.

Arkivfoto. Nets og SAS står for to af de mere negative kursreaktioner i den tidlige handel på den danske børs onsdag morgen. G4S er til gengæld i hopla. Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Fung

Nets er fortsat under angreb fra Danske Banks Mobilepay, og det koster på kursen, mens SAS har fremlagt et kvartalsregnskab med større underskud end forudset i markedet og igen må finde besparelser, mens G4S melder om pæn vækst.

Samlet falder C20 Cap 0,1 pct. til 1059,74., mens ingen af aktierne bevæger sig mere end 0,6 pct.

Generelt er der heller ikke store udsving i markederne i Europa, hvor mange investorer er gået i venteposition forud for næste uges rentemøde i USA og den forudgående jobrapport fredag, der potentielt kan få indflydelse på udmeldingerne fra centralbanken. De store indeks ligger med små udsving på maksimalt 0,2 pct.

»Vi starter sådan lidt fladt ud på børserne, vil jeg tro. Vi er stadigvæk i en form for venteposition mod arbejdsrapporten fredag og rentemødet i USA næste uge, så i de her dage er der lav volumen, og så kan der hurtigt komme bevægelser i aktierne, fordi folk er nervøse«, sagde aktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank til Ritzau Finans inden åbningen.

SAS viste i sit regnskab for første kvartal af 2016/17 store underskud på driften. I det sæsonmæssigt svageste kvartal, hvor færre passagerer træder ind i flyene, tabte SAS 697 mio. svenske kr. før skat. Det var 11 pct. mere i underskud, end der var ventet ifølge estimater indsamlet af svenske SME Direkt.

Samtidig skal flyselskabet finde nye måder at spare penge på. Der er gang i "hundredvis" tiltag, fortæller topchef Rickard Gustafson i regnskabet, men detaljerne vil først blive meldt ud i andet halvår af 2017.

SAS-aktien starter med at falde 0,9 pct. til 11,30 kr.

G4S har også præsenteret tal, som dog gælder for hele 2016. Her havde sikringskoncernen vækst i både omsætning og indtjening, og 2017 ventes at byde på nye fremskridt, lover topchef Ashley Almanza. Det bliver taget godt imod på børsen, hvor aktien stiger 6,4 pct. til 24,45 kr.

Resten af dagen byder på yderligere tre regnskaber uden for C20. Hartmann, AaB og Royal Unibrew fremlægger alle 2016-rapporter, hvoraf sidstnævnte dog først ventes sent på dagen.

Onxeo lagde desuden tal frem efter børslukketid tirsdag. Biotekselskabet meldte om et underskud i 2016 på 22,7 mio. euro, eller 169 mio. kr., mod et tab på 19,4 mio. euro i samme periode sidste år. Selskabet venter i løbet af sommeren at kunne offentliggøre fase 3-resultater med lægemiddelkandidaten Livatag mod leverkræft. Aktien starter dagen med at falde 4,6 pct.

I C20 er der ikke mange nyheder at komme efter onsdag morgen.

Nets har dog endnu en lidt nedtrykt dag børsen efter nyheder om angreb fra Danske Banks Mobilepay på en af Nets' kerneområder, Betalingsservice. Onsdag bringer Finans nyt om, at flere store kunder vil tilbyde kunderne at skifte til Mobilepay. Nets-aktien falder 0,6 pct. til 109,70 kr., hvilket - hvis det holder dagen ud - vil være endnu en bundrekord for aktien siden noteringen i september.

Novo Nordisk falder marginalt efter tirsdagens negative opmærksomhed fra Donald Trump, der på Twitter lovede et "nyt system" for medicin med prisfald til følge for patienterne. Det kostede et dyk på 1,4 pct. for Bagsværd-giganten, der onsdag ligger yderligere 0,3 pct. lavere i 234,40 kr.

»Det bliver spændende at se, hvor længe presset varer ved. Vi har før set Trump komme med et Twitter-udfald, der gav nervøsitet, men da varede det ret kort tid. Angrebet kan godt ende med at betyde noget, men det kan også være et kort, han spiller i forhandlingerne om sundhedsreformen«, siger Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank.

Investorer i A.P. Møller-Mærsk må formentlig vente på bekræftelsen af, at der er en aftale på plads for nye vilkår i Nordsøen. Forhandlingerne mellem Mærsk og staten er ifølge flere medier tæt på at munde ud i en endelig aftale, der sænker beskatningen på olie- og gasudvinding, men onsdag skriver Børsen, at aftalen er udskudt til næste uge. Mærsk B-aktien ligger stort set uændret i 11.610 kr.