Aktier: Nets og Pandora topper glansløst marked

Det danske aktiemarked tager en puster mandag, hvor investorerne lader til at træde vande oven på et efterår med en lang række af begivenheder, som nu er krydset af tjeklisten.

Foto: Nils Meilvang. ARKIVFOTO 2015 af Pandora på Strøget
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset falder mandag middag 0,2 pct. til 1001,30 med Nets og Pandora i toppen.

»Det plejer typisk at være nogle stille dage op til årsskiftet, men vi kommer også fra en god periode efter præsidentvalget i USA, hvor aktierne har kørt fint.«

»Samtidig er en lang række usikkerhedsmomenter blevet krydset af listen på det seneste, siger Martin Munk, der ud over det amerikanske præsidentvalg nævner rentemøder i USA og Europa samt valg i Italien.«

Blandt selskaberne i C20 er der fokus på betalingskoncernen Nets, der for en gangs skyld har en positiv dag på børsen med en stigning på 2,6 pct.

»Nets debuterer i C20 i dag, og normalt har der ikke den store effekt effekt på kursen, men det kan godt se ud til at være tilfældet i dag,« siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank.

Nets, der trods fremgangen er nede ved 20 pct. siden børsnoteringen i september, er sammen med Dong kommet ind i C20 mandag, mens FLSmidth og Nordea er gledet ud. For de tre aktier er bevægelserne dog modsat Nets ganske beskedne.

Pandora følger i hælene på Nets med en fremgang på 1 pct. til 868,50 kr. Sent fredag oplyste selskabet, at det køber et netværk af Pandora-butikker i Belgien og Luxembourg for omkring 100 mio. kr.

»Vi tror på, at der kan komme flere af den slags aftaler i andre lande for Pandora, som ud fra vores vurdering ser lukrative ud og kan få værdierne frem i selskabet,« siger Martin Munk.

VESTAS SNUPPER ORDRE

Der er også fokus på Vestas i mandagens handel. Fra det amerikanske har vindmølleproducenten landet en mindre ordre på 42 megawatt, men aftalen kan ifølge Alm. Brand ende med at blive 8-9 gange større i sidste ende, da kontrakten kun består af enkelte mølledele.

Den er konstrueret på den måde, så Vestas-kunden kan få del i skatteordningen PTC, som bliver mindre lukrativ fra årsskiftet.

»Vi har en tro på, at der kan komme flere ordrer til Vestas frem mod nytår, fordi der kan være økonomi i at få kontrakterne skrevet under, inden at PTC-ordningen bliver nedtrappet,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Vestas-aktien falder 0,5 pct. til 430,30 kr. Mandagens største bevægelse på fondsbørsen i København skal man finde hos biotekselskabet Bioporto, der uden nyheder fremme stiger med 8,4 pct. til 2,06 kr.

Ude i afkrogene af fondsbørsen vil der i løbet af mandagen været nyt fra de to investeringsselskaber Speas og Luxor, der kommer med regnskab for henholdsvis tredje og fjerde kvartal.

Inden da falder Speas-aktien 1,6 pct. til 11.020 kr. - på baggrund af én handel - mens Luxor-aktien er gået i vinterhi og ikke er rørt af investorerne.