Aktier: Nets-interesse får kursen til at snuse til udbudsniveu

Købsinteressen for Nets får investorerne til at være i hopla. Faktisk så meget, at aktiekursen ligger i rekordniveau - nemlig i perioder over den kurs, som en aktie i betalingsserviceselskabet blev udbudt til 150 kr. i september sidste år.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Nets vipper lige omkring de 150 kr., og tirsdag middag stiger den med 4,2 pct. til 149,60 kr.

Lørdag bekræftede Nets skriverier på Bloomberg News om, at selskabet har modtaget henvendelser fra potentielle købere, efter at nyhedsbureauet specifikt havde nævnt kapitalfonden Hellman & Friedman som den interesserede part. Men samtidig lød det, at det endnu »er på et meget tidligt stadie, og der er ingen sikkerhed for det potentielle udfald«.

Nets røg ud af C20 Cap ved den sidste opgørelse og kan derfor ikke gøre noget ved stemningen i eliteindekset på fondsbørsen. Samlet falder indekset med 0,3 pct. til 1154,33 tirsdag middag.

»Det er jo den aktie, der er mest i fokus i dag. Ud over weekendens nyhed, så kommer det nyt om britiske Worldpay, der muligvis er på vej til også at blive solgt. - og samlet får det generelt branchen til at stige«, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

»At der ellers er lidt negativ stemning på aktiemarkederne skyldes, at de følger efter den negative tendens i Asien efter nye missiltest fra Nordkorea. Oveni er markedet lukket i USA - og handlen vil dø lige så stille ud, som dagen skrider frem«, vurderer afdelingsdirektøren.


LILLE PLUS TIL VESTAS
Tilbage på enkeltaktier ligger Vestas som en af de få selskaber med stigende aktiekurs tirsdag middag - omend et lille plus på 0,1 pct. til 615 kr. Vestas var mandag oppe over et plus på 12 pct. i aktiekursen men endte med at stige med 2,3 pct.

»Vi så, at aktien efter en solid stigning mandag faldt lidt tilbage igen. I dag er det stadigvæk ordrebogens stærke afslutning på andet kvartal, der får aktien til at stige mere end markedet generelt«, siger Ole Kjær Jensen.


PRES PÅ KBHL OG PANDORA
Man skal udenfor eliteindekset for at finde egentligt nyt på de enkelte selskaber - og mens der er medvind til Nets, er Københavns Lufthavne endt i stiv kuling, efter et regeringen er kommet med sit forslag til en ny nationale luftfartsstrategi. Det kan betyde, at selskabet må revurdere sine udbygningsplaner, siger selskabets formand, Lars Nørby Johansen.

Aktien ligger helt i bund på fondsbørsen og falder med 5,2 pct. til 5060 kr.

»Selv om det kan betyde flere afgange og ruter fra København, så er investorerne kortsigtede og er bekymrede for selskabets udbyttepolitik. Og den uro får kursen til at falde«, siger Sydbanks afdelingsdirektør.

Tilbage i eliteindekset er det Pandora, der er med til at udgøre bunden. Aktien falder med 1,1 pct. til 636,50 kr. efter en stigning på 5,9 pct. mandag, da selskabets topchef, Anders Colding Friis, talte om en positiv modtagelse af nyintroducerede produkter på det amerikanske marked.

Mens resten af dagen ventes at være afdæmpet som følge af lukkedagen i USA, hvor der fejres uafhængighedsdag, så kommer der lidt mere gang i gaden i de kommende dage.

»Der er G20-topmøde 7. og 8. i Hamburg, og på fredag kommer der også tal på den amerikanske jobskabelse i juni. Så der vil der komme lidt nyt til markederne«, siger Ole Kjær Jensen.