Aktier: Nets går til tops blandt de største selskaber

Læs mere
Fold sammen

Nets står ved middagstid for den største stigning i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, som samlet stiger marginalt med 0,1 pct., på en mandag hvor de store europæiske børser både har røde og grønne fortegn.

Efter længere tids opkøbsrygter har den amerikanske kapitalfond Hellman and Friedman mandag fremsat et købstilbud på 165 kr. per aktie i Nets, og det danske betalingsserviceselskab reagerer med en kursstigning på 6,4 pct., så aktien nu handles til 161,90 kr.

På tværs af Europa falder det britiske FTSE 100-indeks med 0,3 pct. CAC 40-indekset i Frankrig ligger 0,2 pct. lavere, mens det tyske DAX-indeks viser grønne tal og stiger med 0,1 pct.

I toppen af Stoxx 600-indekset får Nets følgeskab af det britiske olieselskab Tullow Oil, der trodser et samlet fald i sektoren på 0,2 pct. og stiger med 5,7 pct. til 188,50 pence, og irsk-schweiziske Aryzta, som med en stigning på 3,4 pct. nu handles til 30,54 schweizerfranc.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie har ligeledes en god mandag og følger efter med en stigning på 2,3 pct. til 12.380 kr.

I den anden ende af det paneuropæiske indeks ligger NCC, som falder med 7,7 pct. til 196,70 svenske kroner.

Ifølge Bloomberg News forventer det svenske entreprenørselskab at komme ud af tredje kvartal med et driftsresultat på omkring 400 mio. svenske kr., hvilket er lavere end de tidligere forventninger om et driftsresultat på 503 mio. svenske kr.

Nedjusteringen skyldes, at selskabet har oplevet et lavere salg inden for anlægsområdet på det danske og finske marked, samt en nedskrivning på opførslen af Bjørnegård-tunnelen som vil påvirke resultatet negativt i tredje kvartal med 150 mio. svenske kr.

/ritzau/FINANS