Aktier: Nets C20-debuterer som topscorer i svagt rødt marked

De danske aktier er trods indikationerne i handlen med futures startet i let negativt terræn mandag, efter at både torsdag og fredag gav pæne plusser i kølvandet af meldingerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve

ARKIVFOTO: Federal Rerserve i Washingotn D.C - REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiviteten er dog yderst afdæmpet fra begyndelsen af den sidste handelsuge op til jul, hvor handlerne så småt indstiller sig på helligdagene og de traditionelt stille dage op til årsskiftet.

C20 Cap-indekset falder med 0,4 pct. til 998,85 i den tidlige handel efter fredagens stigning på 0,5 pct. I sidste uge steg eliteindekset 2,1 pct. set over ugen. Over de seneste to uger er C20 Cap gået 4,8 pct. frem.

Mandag er store skiftedag i eliteindekset, idet Dong Energy og Nets træder ind blandt de 20 mest eksponerede aktier herhjemme på bekostning af ingeniørkoncernen FLSmidth og den nordiske bank Nordea.

Nets har indledt den nye tilværelse som C20-papir helt i toppen med en stigning på 0,6 pct. til 118,40 kr. Dong stiger 0,5 pct. til 247,10 kr.

ORDRER TIL FLS OG VESTAS

For den udskiftede FLSmidth-aktie er der også nyt i form af en ordre mandag. Ingeniørkoncernen har fået en bestilling på en cementfabrik i Bolivia i en kontrakt, der har en værdi på "mere end" 75 mio. dollar, svarende til 532 mio. kr., oplyser FLSmidth.

Aktien falder alligevel med 0,3 pct. til 293,50 kr. fra start.

Også vindmølleproducenten Vestas har sikret sig endnu en ordre, og igen kommer bestillingen fra USA. Bestillingen består af møllekomponenter til V110-2,0 MW-møllen, svarende til 42 megawatt (MW).

Kunder på det amerikanske vindmøllemarked har i øjeblikket travlt med at få bestilt møller - eller komponenter til møller - for at sikre dem adgang til fuld PTC-støtte, inden ordningen bliver nedtrappet for første gang efter årsskiftet.

Vindmøllekunderne har forskellige veje til at sikre sig kvalificering til støtten, herunder ved at afholde 5 pct. af projektomkostningerne, hvilket kan ske gennem bestilling af nogle af møllekomponenterne.

Vestas falder med 0,3 pct. til 431,30 kr. i den tidlige handel.

NYT INDEKS ÅBNET

Samtidig med mandagens udskiftning i C20 Cap introduceres også det nye C25-indeks, der er udset til at skulle overtage positionen som det toneangivende indeks herhjemme fra december næste år.

Blandt elitepapirerne er der også smule fokus kan der også blive til ingrediensproducenten Chr. Hansen, idet storkunden Danone har annonceret, at salgsvæksten i 2016 samlet set kommer til at lande "en smule under" det ellers ventede niveau.

Chr. Hansen-aktien er startet uændret i 386,90 kr.

Genmab får desuden opmærksomhed i Økonomisk Ugebrev Formue, der ser kræftmidlet Darzalex som et unikt lægemiddel og sætter et kursmål for aktien på hele 2150 kr.

Genmab-aktien, der faldt alle fem handelsdage i sidste uge, er startet uændret i 1139 kr. mandag.

Blandt de mindre papirer venter der regnskabsopdateringer fra investeringsselskaberne Speas og Luxor, der præsenterer tal for henholdsvis tredje og fjerde kvartal.