Aktier: Nervøsiteten i Europa spidser til forud for rentemøde

Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktiemarkeder er onsdag middag præget af fald over det meste af kontinentet. Aktiehandlerne holder igen forud for afslutningen på rentemødet i den amerikanske centralbank, hvor der ventes nye meldinger om en mulig renteforhøjelse.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder ved middagstid 0,3 pct., hvilket kommer oven på et fald på 0,7 pct. tirsdag. I Frankrig falder CAC 40-indekset 0,4 pct., mens det tyske DAX-indeks dykker 1,1 pct. I Storbritannien stiger FTSE 100-indekset dog 0,6 pct.

Forud for afslutningen på mødet i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, FOMC, venter de fleste markedsaktører, at banken ikke længere vil være tålmodig i forhold til en renteforhøjelse, og at renten formentlig vil blive hævet allerede i juni. Hos Danske Bank vurderer chefstrateg Frank Øland dog ikke, at de finansielle markeder er helt rustet til en forhøjelse.

- Rentemarkedet priser kun en enkelt rentestigning inden årets udgang. Feds udmelding i aften kan blive startskuddet for stigninger i de amerikanske renter, sende dollaren en bid længere op og måske blive den undskyldning, der udløser en mindre korrektion på aktiemarkederne, vurderer han i en kommentar forud for afslutningen på mødet, hvorfra der kommer en udmelding kl. 19 dansk tid.

Blandt selskaberne er der fokus på den italienske kabelproducent Prysmian, konkurrent til danske NKT Cables, der angiveligt overvejer at byde på den amerikanske kabelproducent General Cable, skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder tæt på sagen.

Rygterne giver medvind til Prysmian på børsen i Milano, hvor aktien stiger aktien stiger 4,9 pct. til 18,97 euro. Aktien i General Cable steg hele 21 pct. tirsdag på børsen i USA, efter at rygterne om en muligt opkøbstilbud så dagens lys.

I den anden af skalaen har den tyske bilproducent BMW en mindre god dag på børsen i Frankfurt, efter at koncernen har meldt ud, at væksten i indtjeningen i 2015 ikke bliver helt så stor som sidste år.

Den tyske bilproducent venter i år en "solid" fremgang i resultatet før skat i forhold til 2014, hvor resultatet steg 14 pct. til 9,1 mia. euro. Forventningerne skal ifølge Bloomberg News ses i lyset af, at BMW sidste år ventede en "markant" stigning i resultatet før skat, hvorfor optimismen i år er en anelse mindre, end da man gik ind til 2014.

Det er blandt andet fortsat høje udgifter til udvikling af ny teknologi og stigende personaleudgifter, som er med til at presse indtjeningen i indeværende år.

BMW kom allerede i sidste uge med regnskabstal for 2014, mens forventningerne til 2015 først er blevet meldt ud onsdag. Bilaktien dykker 5,1 pct. til 114,85 euro i Frankfurt.

Faldet sender BMW ned på en af de nederste plads i Stoxx 600-indekset, der består af godt 600 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.