Aktier: Nervøsitet har grebet markedet i USA

Sammen med de europæiske kolleger har de amerikanske investorer mandag over middag ganske massivt trukket sig tilbage fra formiddagens positive stemning, og op til åbningen af aktiemarkederne i New York ses der nu fald i handlen med futures i de store toneangivende amerikanske indeks.

Søgemaskineselskabet Yahoo bliver presset af flere utilfredse investorer, som helst ser, at den administrerende direktør, Marissa Mayer, forlader sin post. Fold sammen
Læs mere
Foto: ELIJAH NOUVELAGE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Futuren på det brede S&P 500-indeks falder 0,3 pct. til niveauet 1996 efter et indeks på helt op til 2020 i løbet af mandag formiddag. Futuren på Nasdaq-indekset og Dow Jones-futuren falder begge også 0,3 pct.

Ifølge Bloomberg News har det påvirket markedet, at hedgefonden Lucidus Capital Partner, der har specialiseret sig inden for selskabskapital, har valgt at likvidere hele porteføljen og returnere de 900 mio. dollar, fonden har under forvaltning, til investorerne i januar.

Tiltaget skaber nervøsitet i aktiemarkedet, der også er mærket af utryghed i vækstforventningerne op til den renteforhøjelse, som den amerikanske centralbank ventes at lancere på onsdagen efter sit længe imødesete rentemøde.

Yderligere presses markedet af de fortsat faldende oliepriser, der især belaster mere risikobetonede aktiver.

Frem til nu er S&P 500-indekset faldet 3,3 pct. i december, og udsigten til en klassisk stærk december er nu konverteret til risikoen for at 2015 slutter med den mest ringe udvikling for aktiemarkedet siden 2002, noterer Bloomberg News.

Mandag byder ikke på selskabsspecifikke nyheder af væsentlig karakter. Blandt de større selskaber mangler kun Fedex og Oracle at offentliggøre regnskaber i denne omgang. Det sker senere på ugen. Tendensen er indtil nu, at 74 pct. af de offentliggjorte regnskaber i S&P 500 har slået analytikernes indtjeningsestimater.

Søgemaskineselskabet Yahoo bliver presset af flere utilfredse investorer, som helst ser, at den administrerende direktør, Marissa Mayer, forlader sin post. Fredag sendte investeringsselskabet Canyon Capital, Yahoos 15. største investor, ifølge the Wall Street Journal et brev til Yahoos bestyrelse, hvor den åbent opfordrede bestyrelsen til at overveje at sælge internetforretningen. Aktien ligger op til åbningen 0,3 pct. højere.