Aktier: Nervøse investorer træder på bremsen

De amerikanske aktiemarkeder åbner helt som ventet i rødt onsdag eftermiddag, hvor investorerne synes at holde lidt igen, da der de seneste uger er skabt usikkerhed omkring væksten på globalt plan.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel falder det brede S&P 500-indeks 0,7 pct., Nasdaq dykker 0,6 pct., mens Dow Jones bakker 0,8 pct.

Det seneste par ugers fokus på Kina, der i sidste uge devaluerede valutaen yuan ad flere omgange, har skabt usikkerhed omkring væksten i både Kina, men også i hele verdensøkonomien.

Ud over frygten for en aftagende vækst skal investorerne også forholde sig til referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, som bliver offentliggjort klokken 20 dansk tid.

Referatet vil blive nærlæst for indikationer for, hvornår centralbanken hæver renten for første gang siden 2006.

- Investorerne er lidt nervøse for det globale billede, og der er en smule gevinsthjemtagning, mens de venter, hvad der sker fremadrettet, siger Heinz-Gern Sonnenschein, strateg ved Deutsche Postbank, til Bloomberg News.

- Kursfald i Asien og på flere vækstmarkeder bidrager til den dårlige stemning, og samtidig har de økonomiske signaler været blandet på det seneste, mens der også er store spørgsmålstegn, hvad vi kommer til at se fra Fed i dag, siger han til nyhedsbureauet.

Der har været travlt på regnskabsfronten i Danmark de seneste dage, men i USA har det været mere roligt, da de fleste selskaber efterhånden har aflagt kvartalstal.

Forud for åbningen har der dog været regnskab fra varehuskæden Target, der i andet kvartal overraskede analytikerne positivt. Selskabet landede en indtjening på 1,22 dollar per aktie, hvilket var markant højere end forventningen blandt analytikerne, der havde regnet med et overskud på 1,11 dollar per aktie. Target-aktien stiger 3,9 pct. i 83,53 dollar i den indledende handel.

Sent tirsdag var der også tal fra Analog Devices, som udvikler og fremstiller chips til brug i blandt andet computere, fly og biler.

Selskabets aktie er åbnet 2,6 pct. højere i 59,43 dollar, efter at indtjeningen i tredje kvartal var højere end ventet.

Analog Devices opnåede i kvartalet en indtjening per aktie på 0,77 dollar, mens analytikerne havde ventet et overskud på 0,75 dollar per aktie ifølge Bloomberg.