Aktier: Nervøse europæiske markeder gik på weekend med fald

Der var fredagen igennem negativ stemning på det europæiske kontinent, hvor de toneangivende børser gik på weekend med fald. Blandt selskaberne var der kursklø til selskaber med eksponering over for olie.

Læs mere
Fold sammen

I forhold til de toneangivende aktieindeks tog det paneuropæiske Stoxx 600-indeks en tur sydover og endte 2,4 pct. lavere, mens børserne i Frankfurt, Paris og London gik tilbage med mellem 2,3 og 2,6 pct.


Dagen igennem havde markedet set frem mod præsentationen af den amerikanske jobrapport for august, som kunne give indikationer om, hvorvidt der snart kommer en forhøjelse af den ledende rente i USA.


- Markederne er meget nervøse i forhold til udsigterne for verdensøkonomien, og hvad en amerikanske renteforhøjelse vil betyde i den sammenhæng, vurderer William Hobbs, der er chef for aktiestrategi hos Barclays, over for Bloomberg News.

Jobrapporten endte dog i store træk som ventet, og flere økonomer virkede efterfølgende stadig overbeviste om, at centralbanken snart vil hæve den ledende rente. Det kan allerede ske på næste rentemøde, der finder sted senere i september.


Blandt de europæiske virksomheder gik olieselskabet BP tilbage og endte 4,9 pct. lavere. Det fulgte, efter at både den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie sluttede fredagen i lavere prisniveauer sammenlignet med torsdag.


I en anden branche var der kurstæsk til den franske luksusproducent Kering, der er mest kendt for at stå bag luksustøjmærket Gucci. Selskabet faldt 6,0 pct., efter at Goldman Sachs anbefalede at sælge dets aktier.