Aktier: Nervøse asiatiske aktiemarkeder dykker i flok

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med kursfald over en bred kam fredag morgen.

Foto: KIMIMASA MAYAMA

- Markederne vil sandsynligvis være nervøse i dag forud for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, siger analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

De amerikanske jobdata bringer fokus tilbage til USA efter Storbritanniens chokbeslutning om at forlade EU, og efter at bekymringerne om de italienske banker har rystet investorernes tillid de seneste dage.

- Investorerne vil finde det vanskeligt at foretage nogen form for træk før de amerikanske data. USAs økonomi er nogenlunde stabil, så vi vil se på, om detekstreme fald i arbejdsskabelsen sidste måned var af midlertidig karakter, siger senioranalytiker Masayuki Doshida fra Rakuten Economic Research Institute i Tokyo til bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks ligger med et minus på 0,9 pct., og det bredere Topix-indeks falder 1,1 pct.

De kinesiske fastlandsaktier har også negative fortegn. Shanghai Composite falder 0,9 pct., mens CSI 300-indekset ligger med et minus på 0,6 pct. I Hongkong er der et minus i Hang Seng-indekset på 1,1 pct.

Blandt de øvrige børser ligger Sydkoreas Kospi-indeks med et drop på 0,6 pct., og Singapores Strait Times falder 0,9 pct., mens investorerne i Sydney kan gå på weekend med et marginalt minus på bøgerne.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1-0,2 pct. klokken 06.40 fredag.