Aktier: Negativt marked med Novo i front efter ny Nordkorea-uro

Nyheden om, at Nordkorea i weekenden succesfuldt har testet en brintbombe, skaber mandag usikkerhed på aktiemarkedet, hvor Novo Nordisk er en af kun to aktier, der holder næsen oven vande i et negativt C20 Cap.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

»Nordkorea har fyret endnu en raket af, måske en brintbombe, og det gør, at Asien falder«.

»Samtidig ved vi ikke helt, hvordan vi skal tolke på den amerikanske jobrapport fra i fredags, og fordi det amerikanske marked mandag har lukket, får tvivlen lov til at dominere,« siger Lars Skovgaard Andersen, senioraktierådgiver i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Børserne i USA holder mandag lukket på grund af helligdagen Labor Day, og udviklingen på det danske aktiemarked følger tendensen fra både Asien, hvor Nikkei-indekset lukkede med et fald på 0,9 pct., og de europæiske børser, hvor det tyske DAX-indeks falder med 0,4 pct. til 12092,28, mens det britiske FTSE 100 falder med 0,2 pct. til 7427,14.

Det danske eliteindeks falder mandag ved 11.45-tiden med 0,5 pct. til 1175,01, på en dag hvor 18 ud af 20 aktier handles med fald.

Novo Nordisk stiger med 0,2 pct. til 298,90 kr., og Dong Energy gør medicinalaktien følgeskab i positivt farvand med en stigning på 0,1 pct. til 324,60 kr.

Novos medicinalrival Sanofi fik ellers fredag en betinget godkendelse af de amerikanske myndigheder til insulinproduktet Admelog, hvilket kan bane vejen for ekstra konkurrence til Novo Nordisk, men det danske selskab lægger sig alligevel i front.

»Når man er i en periode, hvor der er lidt usikkerhed, så er de mere defensive sektorer interessante at kigge på«.

»Vi er meget positive på medicinalsektoren, fordi den har noget specielt i sig. Den har fået for mange bank, er blevet billig og har en interessant pipeline,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Nederst i C20 Cap ligger Pandora uden selskabsnyt. Smykkeproducenten falder mandag med 1,5 pct. til 660 kr.

»Der er ikke sådan, at det er kommet nye data frem, men Pandora er nem at trykke, når der ikke er noget volumen«.

»Det er en dag, hvor enkelte navne bevæger sig mere end normalt, fordi der er lav volumen,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Uden for C20 Cap falder Nets med 0,4 pct. til 157 kr. Ifølge Børsen spekulerer flere markedsdeltagere i, at et bud på selskabet vil ramme fondsbørsen inden længe, efter at Financial Times fredag kunne berette, at selskabet er rykket tættere på et salg, og at kapitalfonden Hellman & Friedman stadig er favorit til at købe betalingsselskabet for mere end 31,3 mia. kr.