Aktier: Negativt marked holder vejret inden Nordea-beslutning

Foto: Sarah Christine Nørgaard.
Læs mere
Fold sammen

Det danske C20 Cap-indeks er onsdag ved middagstid negativt, på en dag hvor alles øjne er rettet mod Nordea, som senere på dagen beslutter, om den skandinaviske storbanks hovedsæde fortsat skal ligge i Stockholm eller flyttes til en anden storby.

- Det afventer vi meget tæt. Vi forventer stadigvæk, at de beslutter af flytte til Helsinki, men det bliver meget spændende at se, hvad de beslutter.

- Hvis de vælger at flytte til Helsinki, kan aktien stige pænt på det over de næste par dage, fordi det vil sætte deres omkostningsniveau noget ned, i forhold til hvad det var tidligere, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Nordea-aktien ligger 0,1 pct. lavere i 81,85 kr. forud for beslutningen om hovedsædets placering, som træffes senere onsdag.

Imens ligger C20 Cap-indekset i 1158,35 svarende til et fald på 0,8 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau og følger tendensen i de store europæiske aktieindeks, som falder med 0,1-0,5 pct. i London, Paris og Frankfurt.

- Danmark handler meget lig Europa med en spids ned. Der var lidt nervøsitet i markedet i begyndelsen af ugen, og det er der egentlig stadigvæk, men der er ikke kommet noget, som har forstærket den nervøsitet.

- Der er meget lidt, der skiller sig ud fra mængden, men selvfølgelig falder Jyske Bank, fordi der var en placering tirsdag aften, siger Mads Zink.

BRFholding, der er ejet af BRFfonden solgte tirsdag 4,75 mio. af sine aktier i Jyske Bank, hvilket svarer til 5,33 pct. af aktiekapitalen i banken. Jyske Bank ligger ved 11.30-tiden med et fald på 4,1 pct. til 355,70 kr.

CHR. HANSEN FASTHOLDER MOMENTUM

I toppen af eliteindekset ligger Chr. Hansen, som stiger med 0,5 pct. til 547,50 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

- Det er det samme mønster, du har set de sidste mange uger, hvor der er god momentum i aktien. Chr. Hansen kører helt sit eget løb, uagtet hvordan resten af markedet reagerer, siger Mads Zink.

Novo-aktien handles med et lille fald på 0,2 pct. til 295,20 kr., efter at det kom frem, at medicinalkoncernen har indgået forlig og skal betale 366 mio. kr. i USA i en sag om nedtoning af advarsler om kræftrisiko ved diabetespræparatet Victoza.

Ifølge Mads Zink er det dog ikke overraskende, at aktiekursen ikke reagerer mere på nyheden.

- For det første var det ikke særligt store penge, for det andet var der hensat til det i regnskabet, fordi det en gammel sag helt fra 2011, så det er helt fair, at den ikke reagerer på det, siger Mads Zink.

Uden for det danske eliteindeks falder SAS-aktien med 0,6 pct. til 16,80 kr., efter at flyselskabet tirsdag steg med 5,6 pct. som følge af et kvartalsregnskab med et markant højere overskud før skat og engangsposter end analytikernes forventninger.

SAS kommer torsdag med trafiktal for august, men konkurrenten Norwegian har onsdag præsenteret sine, og de bød på en passagerstigning på 14 pct. i forhold til samme måned året før.