Aktier: Negative tendenser reduceret efter Bank of Japan-møde

De fjernøstlige aktiemarkeder startede dagen med generelle kursfald, men i takt med at handelsdagen er skredet frem, er investorerne blevet en anelse mere positive.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA

»Markederne er lidt overkøbte, og vi har set store gevinster siden valget af Donald Trump. På et tidspunkt kommer vi til at se lidt af en tilbagetrækning. Jeg formoder, at det sandsynligvis vil ske i løbet af de første to måneder af det nye år. Det reelle spørgsmål vil være spændingerne mellem USA og Kina, og udviklingen i euroområdets skilsmisserisiko, som vil være i fokus i takt med de forskellige valg rundt om i Europa i løbet af de næste 12 måneder,« siger chefstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investorer til Bloomberg.

I Tokyo får aktiemarkedet hjælp fra valutamarkedet, hvor en let svækket yen løfter de store indeks ud af morgenens negative spiral. Det er Bank of Japans undladelse af at justere målene for renten og opkøbsniveaut, der sender yen lidt i baggrunden.

Nikkei-indekset stiger 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks øger lige under 0,5 pct.

Der er kinesiske kursfald hvor fastlandets Shanghai Composite-indekset ligger med et minus på 0,5 pct., mens CSI 300-indekset siver 0,6 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong falder samtidig 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på under 0,1 pct. tirsdag morgen.