Aktier: Negative tendenser i overtal i Asien

De negative tendenser er i overtal på en stor del af de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag morgen europæisk tid.

De negative tendenser er i overtal på en stor del af de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag morgen europæisk tid.

Fortsat faldende oliepriserne trækker sine spor gennem alle råvaremarkeder. Investorerne er begyndt at se sig om efter sikre havne at parkere likvider i, mens andre mere risikobetonede investeringer afvikles.

Prisfaldene giver faldende aktiekurser i Australien, hvor mange af de store råvareselskaber præger ASX-indekset i Sydney.

Samtidig fungerer Japan i højere og højere grad som parkeringshus for den frigjorte kapital, og den japanske yen styrkes sideløbende på grund af den øgede efterspørgsel.

- Med den stigende volatilitet i råvarepriserne, har investorerne været nødt til at justere deres positioner i utallige råvare-investeringer. Og yen bliver støttet af ikke bare den aftagende risikoappetit, men også af de faldende oliepriser, som har forbedret de japanske handelstal, siger fundmanager Masanori Ikunaga fra Sumitomo Mitsui Asset Management i Tokyo til Bloomberg News.

ASX-indekset i Sydney falder 0,9 pct., mens det toneangivende japanske Nikkei-indeks ligger med et minus på 1,5 pct., og det brede Topix -indeks falder 1,1 pct.

Modsat ligger de kinesiske børser forsat med generelle plusser. En nedjustering af den ventede vækst fra Verdensbanken var ikke så stor som frygtet, og de faldende råvarepriser er samtidig positivt for de forslugne kinesiske produktionsfaciliteter.

Shanghai Composite stiger 0,2 pct. og CSI 300-indekset ligger med en stigning på 0,1 pct., hvilket også gælder Hongkongs Hang Seng.

Blandt de øvrige børser ligger Taipei med det største fald, idet Taiex-indekset falder 0,6 pct., mens både Singapore og Seoul ligger med blot små minusser.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,3 pct. i den asiatiske handel.