Aktier: Negative takter forud for rentemøde i USA

De amerikanske aktiemarkeder åbnede som ventet ud med mindre fald efter fredagens pæne stigninger.

Læs mere
Fold sammen

Umiddelbart efter børsåbningen falder S&P 500-indekset 0,3 pct., de tunge aktier i Dow Jones går ned med 0,2 pct., mens teknologi- og biotekakiterne i Nasdaq-indekset falder 0,3 pct.

Fredag sluttede S&P 500-indekset med et plus på 1,6 pct., Dow Jones steg 1,3 pct. til 17.213,31, mens Nasdaq-indekset gik 1,9 pct. frem.

De amerikanske markeder går dermed mod strømmen, da der mandag er positiv stemning i Europa, og også de asiatiske aktier endte dagen med pæne stigninger.

SER FREM MOD RENTEMØDE

Ugens store fokuspunkt bliver Federal Reserves (Fed) rentemøde, der afsluttes onsdag. Her er spørgsmålet, om centralbanken øger den toneangivende rente, eller om centralbankchef Janet Yellen beslutter at udskyde den planlagte række af renteforhøjelser.

- Investorerne fordøjer en smule, efter den stærke oprejsning vi har set i de seneste uger, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er slut med stigningerne. Fokus flyttes nu til Feds møde, og der er stadig flere ubesvarede spørgsmål. Data har vist, at makroøkonomien er forbedret, og olieprisen er højere, men det afhænger stadig af, om du ønsker at se glasset halvt fuldt eller halvt tomt, siger John Plassard, senior aktiehandler hos Mirabaud Securities, til Bloomberg News.

DEVON ENERGY OG FRESH MARKET I FOKUS

På selskabssiden er der blandt andet være fokus på Devon Energy i kølvandet af, at S&P Dow Jones Indicies fredag aften annoncerede, at det vil fjerne selskabet fra S&P 100-indekset. Det skriver CNN Money. Aktien falder kort efter børsåbningen 2,1 pct.

Supermarkedskæden The Fresh Market stiger omvendt hele 23,7 pct. mandag. Ifølge Bloomberg har Apollo Global Management accepteret at købe kæden for omkring 1,4 mia. dollar, og det oplyste mandag i en meddelelse, at aktionærer vil modtage et købstilbud på 28,50 dollar per aktie. Det er 24 pct. over Fresh Market-aktiens lukkekurs fredag. Supermarkedskæden har dog stadig mulighed for at tage i mod et bedre tilbud i 21 dage efter underskrivelsen af aftalen.

FMC Technologies starter dagen ud med et fald på 1,1 pct. Det sker på trods af, at finanshuset Goldman Sachs fredag hævede anbefalingen af selskabets aktie til "køb" fra "neutral". Samtidig løftede banken kursmålet for aktien til 30,50 dollar fra 25 dollar, viser data fra Bloomberg.

/ritzau/FINANS

 

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk