Aktier: Negative effekter fra globale markeder i vente

Der er lagt op til kursfald på det danske aktiemarked, når fondsbørsen åbner klokken 9 torsdag.

De globale aktiemarkeder har vist sig fra den negative side, siden de danske aktiehandlere gik hjem onsdag eftermiddag.

Først var der vedvarende udsalg på Wall Street i New Your, og kursfaldede er fortsat i mange af de asiatiske markeder torsdag morgen.

Samtidig ligger de amerikanske aktiefutures i fortsat negativt territorium, og faldene er accelereret fra marginale minusser til 0,2 pct.s fald.

Den tyske DAX-futures handles med et fald på 1,2 pct.

- En del tyder på, at vi også i dag vil se aktiekursfald i Europa, skriver Sydbank i en kommentar torsdag morgen.

Konflikten i Yemen kan påvirke olieprisen i opadgående retning og dermed væksten.

Onsdag lukkede det toneangivende C20 Cap-indeks med et minus på 0,8 pct. i 963,46.

Fra nøgletalsfronten byder torsdagen på tysk forbrugertillid, fransk BNP-vækst, britisk detailsalg og pengemængde fra eurozonen. Og fra USA er der de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, mens det lokalt danske indslag på nøgletalsfronten er betalingsbalancen for fjerde kvartal.

Selskabsspecifikt er der regnskaber frasidepapirer som Victor, Deltaq, SP Group, Nordicom, Firstfarms og Victoria Properties

Den årlige amerikanske høreapparat- og Hi-Fi-messe Audiology Now i San Antonio, Texas, startede natten til torsdag dansk tid. Nyheder og tendser kan påvirke de to store danske høreapparat-producenter GN og WDH.

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, har overordnet haft succes med at sælge premium-brand'et Phonak hos den amerikanske varehuskæde Costco. Det noterer koncernchef Lukas Braunschweiler over for Ritzau Finans i Texas.

GN faldt onsdag 0,5 pct. til 155,60 kr., mens WDH steg 0,3 pct. til 587 kr.

Novo Nordisk er nået i mål i de sidste fase 3a-studier med den ekstrahurtigt-virkende insulin aspart, Fiasp. Novo vurderer, at en ansøgning om markedsføringstilladelse for den ny insulin kan være klar til indsendelse omkring årsskiftet i såvel USA som Europa.

"Overordnet ganske gode resultater", lyder vurderingen fra analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der venter en lille positiv reaktion på aktiemarkedet.

Samtidig har Novo får løftet anbefalingen af norske DNB til "køb" fra "hold", mens kursmålet øges til 380 kr. fra 320 kr. Novo-aktien sluttede onsdag 1,3 pct. lavere i 340,70 kr.

Malerkoncernen Flügger er løbet ind i store it-vanskeligheder, at salg og distributionen blev kraftigt forstyrret, mens økonomiafdelingen har manglet overblik. Det gav anledning til en stor nedjustering af forventningerne til driften i 2014/15 i onsdagens sene regnskab. Flügger faldt 1,5 pct. til 408 kr.

Gårsdagens Sorteper var biotekselskabet Genmab, der uden beviselig grund faldt 6,8 pct. Aktien er steget 38 pct. alene i år, og det efterfølgende udsalg blandt biotek- og it aktier i USA sæter kurfaldet i relief. Aktien lukkede i 497,20 kr.

Der udbetales udbytte hos bæandt andet NKT Holding, Banknordik og Grønlandsbanken.

Smykkekoncernen Pandora kan blive påvirket af et dugfriskt regnskab fra konkurrenten Signet Jewelers. Pandora faldt 1,2 pct. og lukkede i 611,50 kr.

Uro i Mellemøsten påvirker oliepriserne. Det kan komme A.P. Møller-Mærsk til gode i dagens aktiehandel. B-aktien lukkede onsdag i 16.050 kr. efter et fald på 0,3 pct.

/ritzau/FINANS