Aktier: Negativ underliggende tone i vente

Læs mere
Fold sammen

Der er lagt op til en stille start med en negativ undertone og uden den store interesse på det danske aktiemarked onsdag.

Tirsdag lukkede C20 Cap-indekset med et plus på 0,6 pct. i 971,42. Dermed blev det til endnu en rekord i det danske eliteindeks.

Siden dansk lukketid tirsdag, faldt de amerikanske aktier på Wall Street, og onsdag morgen er der fortsat negative tendenser på de asiatiske aktiemarkeder. Futures for det britiske FTSE-indeks falder 0,3 pct. og det tyske DAX-future falder 0,5 pct.

Fra nøgletalsfronten byder onsdagen på data fra Tyskland i form af ifo-indekset for marts kl. 10. Indekset er normalt en god indikator for den økonomiske vækst, og det ses ifølge Bloomberg-estimater at stige til 107,3 fra 106,8. Hvis forudsigelsen materialiserer sig, vil det være femte måned i træk med stigninger.

Kl. 15.00 lander ordreindgangen af varige goder fra USA for februar på handlernes skriveborde. Der ventes en stigning på 0,2 pct. mod en stigning på 2,8 pct. måneden før.

Selskabsspecifikt er der ikke det store på tapetet, men den årlige amerikanske høreapparat- og Hi-Fi-messe Audiology Now i San Antonio, Texas, kan påvirke GN og WDH,

Alle de største høreapparatproducenter er i gang med at sende nye produkter ud på markederne i stor stil, men langt de fleste detaljer er allerede kendt, så fokus vil i højere grad være på den generelle markedssituation på det vigtige amerikanske marked, der ifølge mange aktører viste et prispres i 2014.

GN Store Nord faldt tirsdag 1,1 pct. til 156,30 kr., mens WDH droppede 0,2 pct. til 585 kr.

Fra Novo Nordisk er der udtalelser om vægttabsmidlet Saxenda fra en telekonference onsdag morgen. Fedmebehandling er et kerneområde for medicinalkoncernen, fastslår finansdirektør Jesper Brandgaard.

Novo-aktien sluttede tirsdag 1,8 pct. højere i 345,10 kr.

Det schweiziske finanshus UBS har øget kursmålet for aktien i TDC til 50 kr. fra 45 kr. Anbefalingen er uændret "neutral". TDC-aktien steg tirsdag 1,2 pct. til 50,45.

SAS står som den store vinder trods omfattende strejker blandt personalet hos både Norwegian og SAS ifølge Berlingske Business. SAS steg 1,6 pct. til 12,90 kr.

Nordea Markets har sænket anbefalingen af aktien i Zealand Pharma til "sælg" fra "hold". Kursmålet er dog blevet hævet til 86 kr. fra 68 kr. Aktien faldt tirsdag 3,8 pct. til 115,5 kr.

Salget af virksomheder i Danmark kører på højtryk, men nye børsnoteringer er ikke en del af billedet. NNIT er dog en undtagelse. It-aktien lukkede tirsdag i 154 kr. efter en stigning på 0,7 pct.

Atlantic Petroleum fastholdt forventninger til den samlede produktion i 2015 i dagens regnskab. Men forventningen til det primære driftsresultat før af- og nedskrivninger samt efterforskningsudgifter blev omformuleret til "positivt" fra et overskud på 25-75 mio. kr. Aktien lukkede tirsdag med et minus på 2,8 pct. i 44,70 kr.

Blandt sidepapirerne er der onsdag desuden regnskaber fra Flügger, Skako og Arkil.

Flügger faldt 0,2 pct. til 414 kr., Skako faldt 1,9 pct. til 25,30 kr., mens Arkil steg 3,7 pct. til 1140 kr.