Aktier: Negativ underliggende tendens næsten overalt i Asien

Der er en negativ tone på de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag morgen, men den underliggende tendens er blevet mere positiv i løbet af den asiatiske handel.

Foto: ASIF HASSAN

De geopolitiske spændinger efter tirsdagens nedskydning af et russisk fly nær grænsen til Syrien fik fra start investorerne til at trække sig.

- Den tyrkiske nedskydning af det russiske kampfly er bestemt ikke en positiv begivenhed for markedet - det er ikke noget, vi kan bare kan ignorere og fortsætte med at presse aktiekurserne højere. Men de amerikanske markeder var temmelig afdæmpede. Vent-og-se-stemningen vil sandsynligvis fortsætte, vurderer investeringsmanager Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities i Tokyo over for til Bloomberg News.

I Tokyo har spændingerne givet anledning til en mindre styrkelse af den japanske yen, hvilket er med til at trække aktiemarkedet ned.

Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225 falder 0,3 pct., og det bredere Topix-indekset dropper 0,6 pct.

I Kina er markederne til gengæld positive. Shanghai Composite stiger 0,7 pct., mens CSI 300 har vendt en negativ formiddag til et plus på 0,6 pct. Hang Seng i Hongkong ligger fortsat med et minus, der dog er reduceret til 0,2 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et fald i Taiwans Taiex-indeks på 0,2 pct., og Kospi-indekset i Seoul dropper 0,3 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 0,6 pct., og Singapores Straits Times-indeks handles 0,8 pct. lavere.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på knap 0,1 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,3

Topix -0,6

Hongkongs Hang Seng -0,2

China Shanghai Composite 0,7

China CSI 300 0,6

Taiwan Taiex -0,2

Sydkoreas Kospi -0,3

Indiens BSE Sensex Lukket

Singapores STI -0,8

Sydney ASX 200 -0,6

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.20