Aktier: Negativ stemning aftog - Genmab i fokus

Der var onsdag formiddag pres på aktierne i Europa og Danmark, hvor specielt de olierelaterede aktier og selskaber med tilknytning til mineindustrien var under pres. I takt med at råvarepriserne stabiliserede sig og endda steg en smule, rettede markederne sig og den negative tendens aftog i løbet af dagen.

Foto: NF

Herhjemme var fokus i høj grad på Genmab, der efter et fald tirsdag atter satte kursrekord onsdag.

- Genmab kører fortsat videre på de positive meldinger fra konferencen i USA, og vi tror fortsat, der er mere i aktien, siger aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Genmab endte i toppen af C20 Cap-indekset med en stigning på 1,7 pct. til 954 kr.

C20 Cap-indekset endte med et fald på 0,3 pct. til 1029,34 efter at have været nede lige under indeks 1021.

- Der blæser lidt mere risikovillighed i markederne onsdag, efter at råvareprisfaldet ikke fortsatte onsdag. Men hvad, der sker i morgen, er usikkert. Markedet er fortsat underliggende nervøst, siger Jesper Bamberger.

Carlsberg var også i fin form.

Der kan være en opblødning af presset på bryggerier i Rusland på vej, efter at den russiske præsident, Vladimir Putin, ser ud til at ville tillade ølsalg til VM-kampe på stadioner i 2018. Og det smitter også af på Carlsberg, selv om det danske bryggeri ikke er officiel sponsor ved VM. Det vurderer Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard over for Ritzau Finans.

- Kan man få øl under kampene til VM, så er det også positivt for Carlsberg. Man kan sige, at al lovgivningsmæssig opblødning af alkoholpolitikken i Rusland, vil være positivt, siger Morten Imsgard.

Carlsberg steg 1,0 pct. til 585,50 kr.

Olieprisen steg lidt efter tre dage med fald, men det smittede ikke rigtig af på Mærsk-aktierne. Dagens fald er et udtryk for, at olieprisen som en del af råvaresegmentet har været under stort pres i den seneste tid. Mærsks B-aktie endte med et fald på 0,8 pct. i 9630 kr., mens A-aktien faldt 1,2 pct. til 9475 kr.

FLSmidth lå på et tidspunkt helt i bunden af indekset, men i takt med lidt lysere udsigter for råvarer og som en reaktion på den senere tids fald endte aktien lunt i midten af C20 med et fald på 0,9 pct. i 241,20 kr.

GN Store Nord faldt 0,9 pct. til 122,50 og udbyggede dermed de kursfald, som er kommet efter, at selskabets mangeårige finansdirektør, Anders Boyer, har forladt selskabet til fordel for en post som finansdirektør hos malingkoncernen Hempel. Tirsdag faldt aktien 5,1 pct.

Den anden børsnoterede høreapparatvirksomhed WDH kørte modsat og steg 0,3 pct. til 668 kr.

Cbrain steg videre efter tirsdag at have opjusteret forventningerne. Aktien lukkede onsdag helt i top blandt samtlige aktier efter en stigning på knap 18 pct. til 48,30 kr.

Cbain ser nu en vækst i omsætningen på 18-23 pct., hvor man før ventede en vækst i omsætningen på 10-20 pct. Opjusteringen kommer, efter at selskabet har fået afklaring om markedssituationen, idet it-produkterne skal tilpasses de nye ministerier.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk