Aktier: Negativ start på ugens sidste handelsdag

Det amerikanske aktiemarked åbner med negative fortegn i fredagens handel, hvor der særligt er fokus på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

S&P 500-indekset falder med 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset ligeledes falder 0,2 pct., og Nasdaq-papirerne falder med 0,1 pct.

Inden markedsåbning er der kommet tal for beskæftigelsen i USA, som overraskede negativt. Beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 156.000 personer i december, mens økonomerne havde forudset en stigning på 175.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Samlet steg arbejdsløsheden som ventet til 4,7 pct. fra 4,6 pct. måneden før.

Mere selskabsspecifikt kan der komme fokus på McDonalds i fredagens handel. Burgerkæden har fået sænket sin anbefaling af UBS til "neutral" fra tidligere "køb", mens kursmålet sænkes til 130 dollar.

Aktien falder 0,8 pct. på det amerikanske aktiemarked.

USA's tiltrædende præsident, Donald Trump, har været ude at true endnu en bilforhandler med kraftige afgifter på det sociale medie Twitter natten til fredag. Denne gang er det Toyota Motors, der får smæk af Trump, som advarer selskabet mod at eksportere biler produceret i Mexico til USA.

- Toyota siger, at det vil bygge en ny fabrik i Baja, Mexico, for at bygge Corolla-biler til USA. Glem det! Byg en fabrik i USA, eller betal store toldafgifter, skriver USA's kommende præsident, der flytter ind i Det Hvide Hus 20. januar.

Kommentaren kommer i forlængelse af, at bilproducenten Ford tidligere i denne uge droppede planer om at bygge en fabrik i Mexico for i stedet at investere i USA.

Toyota-aktien falder 0,9 pct. i torsdagens handel.