Aktier: Negativ start i vente op til ECB-møde

Torsdagens helt store begivenhed på de europæiske finansmarkeder bliver mødet i Den Europæiske Centralbank, som efter alt at dømme vil komme med nye pengepolitiske lempelser i form af en nedsættelse af indlånsrenten og en udvidelse af obligationsopkøbsprogrammet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND

De amerikanske aktiebørser faldt en lille 1 pct. efter dansk børslukketid onsdag aften, hvilket kan give et lille tryk nedad på de europæiske børser fra åbningen torsdag. Den tyske DAX-future peger da også på et fald i størrelsesordenen 0,3 pct. Herhjemme steg C20 Cap onsdag med 0,2 pct. til 1057,98. Det var sjette dag i træk med stigninger.

- Det ser ud til, at vi kommer til at åbne lidt lavere, og at vi herefter vil komme til at set et afventende marked frem mod resultatet af ECB-mødet i eftermiddag. Det er ugens største begivenhed, selv om der er mange vigtige begivenheder i den her uge, siger senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

I USA faldt S&P 500-indekset onsdag 1,1 pct., hvor størstedelen af faldet indtraf efter dansk børslukketid. Futures på S&P indikerer dog en lille stigning på 0,1 pct. fra åbningen torsdag. Udviklingen har været blandet på de asiatiske børser. I Japan endte Nikkei næsten uændret, da faldene i USA modsvares af en svækkelse af yen, der virker understøttende på eksportsektoren.

Pandora satte onsdag kursrekord efter en stigning på 2 pct. til 855 kr. Aktien kan atter komme i fokus torsdag, efter at selskabet efter børslukketid onsdag annoncerede, at det udvider samarbejdet med den amerikanske smykkekæde Jared og i den forbindelse opgraderer mere end 200 butikker til shop-in-shop butikker.

- Det er en lille, god nyhed og noget, der er med til at understøtte væksthistorien i Pandora. Vi tror ikke, at det er en monster kursdriver overhovedet, men det er da i hvert fald en god nyhed, og det kan da godt være med til, at den sætter ny kursrekord i dag - lidt afhængig af markedsstemningen generelt, siger Jesper Bamberger.

Lidt opmærksomhed kan der også komme på DSV, efter at finanshuset Stifel har indledt dækning af transportkoncernens aktie med anbefalingen "hold". Onsdag blev det til en stigning i DSV-aktien på 0,8 pct. til 274,8 kr.

I bunden af C20 fandtes onsdag Mærsk-aktierne, efter at analysefirmaet Alphaliner i et nyhedsbrev skrev, at der er mere modvind forude til de største containerrederier trods et fald i indtjeningen i tredje kvartal. Marginerne ventes at blive endnu dårligere i fjerde kvartal, skrev Alphaliner, der venter, at endnu flere rederier vil få endnu større negativ driftsmargin og dårlige resultater. Mærsk B faldt 3,2 pct. til 10.430 kr.

Torsdag er der børsdebut til Sparekassen Sjælland, som efter et længere tilløbsstykke konverterer garantkapital til aktiekapital og i den forbindelse får optaget godt 13 mio. aktier til notering. Der er ikke solgt nye aktier i forbindelse med noteringen, så det bliver interessant at følge, hvad markedet vil prissætte de nye aktier til.

Boconcept var med en stigning på 22,3 pct. til 335 kr. onsdagens helt store vinder på børsen, efter at selskabet leverede regnskab for andet kvartal og i den forbindelse opjusterede forventningerne til det igangværende regnskabsår samt det forestående regnskabsår. Torsdag kan aktien igen komme i fokus efter gårsdagens store stigning.