Aktier: Negativ åbning i USA præget af makro-mismod

De amerikanske aktiemarked åbner som varslet af handlen med indeksfutures i en negativ stemning præget af manglende tillid til fremgang i den globale økonomi.

Læs mere
Fold sammen

Kort efter åbningen falder det brede S&P 500-indeks, teknologiindekset Nasdaq, og de tunge aktier i Dow Jones alle omkring 0,4 pct.

Dermed synes en periode med kursfremgang at være brudt. S&P 500-indekset sluttede onsdag med et plus på 0,3 pct. og nåede sit højeste niveau siden juli og tæt på indeksrekord båret af især råvareaktierne.

Medvirkende årsag til den nedadvendte kursudvikling er et fald i olieprisen efter fire dage med stigninger.

Selskabsspecifikt bliver der fra handelsstart lagt mærke til Restoration Hardware Holdings, der falder 18,2 pct. i den indledende handel. Boliginventar-forhandleren har nedjusteret forventningerne efter rapportering af et overraskende underskud.

Chesapeake Energy Corp. taber indledningsvist 4,4 pct., efter at naturgasproducenten igen-igen har konverteret gæld til nye aktier.

Omvendt stiger medicokoncernen Envision Healthcare 6,2 pct. foranlediget af forlydende om, at selskabet ligger i fusionsforhandlinger med Amsurg Corp., hvis aktie løftes 1,5 pct.

Op til handelsstart viste nye data, at 264.000 meldte sig som nye ledige i sidste uge. Der var ventet en tilgang på 270.000 ifølge Bloomberg News.

Senere torsdag kommer der tal for udviklingen i råvarelagrene i april, hvor der ifølge Bloomberg News ventes en stigning på 0,1 pct. på månedsbasis.