Aktier: Negativ åbning i sigte efter kursfald i USA

Der er lagt op til en negativ åbning på det danske aktiemarked onsdag, efter aktiekursfald på Wall Street tirsdag.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

500-indekset tabte godt 0,3 pct. efter dansk børslukketid tirsdag og sluttede samlet 1,2 pct. lavere på en udtalt negativ dag, hvor aluminiumsproducenten Alcoa indledte regnskabssæsonen på skuffende vis og faldt 11 pct. efter et svagt regnskab.

Målt på sektorbasis klarede sundhedssektoren sig værst, og det lover skidt for de danske aktører i sektoren.

Tirsdag lukkede C20 Cap med et samlet fald på på 0,7 pct. til indeks 1006,28.

NOVO OG TRYG TIL EFTERSYN

Onsdag kan der fortsat komme fokus på Novo Nordisk oven på den seneste tids langstrakte nedtur, efter ledelsen i forbindelse med halvårsregnskabet i august varslede prispres i USA i 2017. Norske DNB har nemlig skåret Novos kursmål til 360 kr. fra 400 kr. Anbefalingen er dog stadig "køb".

Tirsdag faldt Novo-aktien 0,7 pct.

I kølvandet på tirsdagens regnskab har Tryg også fået finpudset sine kursmål af ABG Sundal Collier og Keefe, Bruyette & Woods. ABG har sænket kursmålet med 3 kr. til 132 kr., mens anbefalingen er uændret "hold".

Amerikanske Keefe Bruyette & Woods har løftet kursmålet med 2 kr. til 146 kr. og beholder fortsat anbefalingen "outperform"

Aktien i Tryg faldt 1,7 pct. tirsdag.

PANDORA GÅR ONLINE I KINA

Onsdag morgen har Pandora oplyst, at det er gået i samarbejde med det kinesiske internethandelsselskab Alibaba om salg af smykker på handelsplatformen Tmall.com.

Det skriver det danske smykkeselskab i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at de kinesiske forbrugere kan købe Pandora online.

»Lanceringen af Pandora på Tmall.com er endnu et vigtigt skridt i forhold til etableringen af Pandoras brand hos den kinesiske forbruger. Tmall.com er førende indenfor kinesisk internethandel og er den rigtige samarbejdspartner,« siger Kenneth Madsen, direktør for Pandora i Asien, i en pressemeddelelse.

Pandora-aktien steg tirsdag 1,7 pct. til 795 kr.

Derudover har Vestas meldt ud, at det gerne vil opkøbe mindre selskaber, men ser ingen værdi i at overtage en vindmøllekonkurrent, sådan som Siemens for nylig gjorde. Det siger Vestas-topchef Anders Runevad til Berlingske Business, efter at den amerikanske industrikæmpe General Electric tirsdag købte den midtjyske producent af vindmøllevinger, LM Wind Power, for 11,2 mia. kr.

Tirsdag dykkede vindmølleaktien 3,9 pct. til 529,50 kr.

/ritzau/FINANS