Aktier: Negativ åbning forud for amerikansk præsidentvalg

Det amerikanske aktiemarked åbner med små fald tirsdag, mens amerikanerne går til stemmeurnerne forud for afgørelsen af det amerikanske præsidentvalg.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW GOMBERT / JIM LO SCALZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag lukkede de amerikanske aktiebørser for første gang i ni handelsdage med positive fortegn, og S&P 500-indekset steg 2,2 pct. til 2131,52 og satte dermed punktum for den længstvarende nedtur siden 1980.

Men i tirsdagens indledende handel falder S&P 500-indekset 0,25 pct. til 2126,15. Dow Jones falder desuden 0,2 pct. til 18.225,08, mens Nasdaq-indekset ligger 0,2 pct. lavere i 4766,21.

Finansmarkedet har været præget af usikkerhed de seneste uger op til det amerikanske præsidentvalg, der ventes at blive afgjort natten til onsdag dansk tid.

Mandag lettede stemningen dog en anelse, efter at FBI valgte ikke at anbefale at rejse sigtelse mod Hillary Clinton i den omtalte e-mailsag i weekenden.

Den seneste meningsmåling peger på en sejr til Demokraternes Hillary Clinton med 303 ud af 538 valgmænd, viser en måling fra analysehuset Ipsos lavet for Reuters.

CVS NEDJUSTERER TRODS FREMGANG

Blandt de amerikanske selskaber er amerikanske CVS Health kommet med regnskab for tredje kvartal tirsdag.

Selskabet, der ejer apoteker og rådgiver amerikanske sygekasser, nedjusterer dog forventningerne trods fremgangen i kvartalet.

Tredje kvartal bød på et nettooverskud på 1540 mio. dollar mod 1246 mio. dollar i samme periode året før. Det justerede resultat per aktie landede dermed på 1,64 dollar per aktie mod et ventet resultat på 1,57 dollar ifølge Bloomberg News.

For hele 2016 nedjusteres forventningerne ikke desto mindre til et resultat per aktie på 5,77-5,83 dollar fra tidligere 5,81-5,89 dollar. Prognosen ligger under analytikerforventningen om et resultat på 5,85 dollar per aktie. Desuden advares om indtjeningspres i 2017, rapporterer Bloomberg.

CVS Health er blandt de store amerikanske indkøbsforeninger, som forhandler rabatter med Novo Nordisk på vegne af amerikanske sygekasser.

CVS-aktien falder 15,5 pct. i den indledende handel.

Internetforretningen Priceline Group stiger til gengæld med 4,6 pct., efter at selskabet leverede et regnskab for tredje kvartal, der overgik analytikernes forventninger.

Selskabet havde en omsætning på 3,69 mia. dollar sammenlignet med de forventede 3,62 mia. dollar.