Aktier: Nedturen på Wall Street fortsatte i mere behersket tempo

De amerikanske aktier fortsatte nedturen tirsdag - om end i et mere behersket tempo end de foregående dage.

Foto: © Denis Balibouse / Reuters

Den stigende bekymring for et britisk exit fra EU og usikkerheden om udfaldet af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank overskyggede gode data fra detailhandlen.

Tirsdag lukkede Samp;P 500-indekset med et minus på 0,2 pct. til 2075,32. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,3 pct. til 17.674,82, mens Nasdaq-papirerne droppede 0,1 pct. til 4843,55.

GODE ØKONOMISKE DATA

Tirsdagens positive nyhed var et overraskende godt detailsalg i maj, men det var ikke nok til at få bugt med frygten for et britisk nej til fortsat medlemskab af EU og bekymringerne over, hvad Federal Open Market Committee (FOMC) kan finde på at gøre på det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, der afsluttes onsdag.

>>Det var rart at se gode detailsalgsdata, men over det har vi brexit, spekulationer omkring Federal Reserve og et marked tæt på det højeste niveau nogensinde. Det er årsagen til investorernes forsigtighed. Nu drejer nyhederne sig om, hvad Federal Reserve vil gøre,<< vurderer chefinvestor Richard Sichel fra Philadelphia Trust Co. over for Bloomberg News.

Detailsalget steg 0,5 pct. på månedsbasis, mens økonomerne ventede en stigning på 0,3 pct. Og tages bil- og benzinsalget ud, steg salget 0,3 pct., hvilket var som ventet.

Onsdag morgen ligger de asiatiske markeder med mindre stigninger ført an af Tokyo-børsen. Alligevel falder de amerikanske futures samtidig knap 0,1 pct.

Markedsaktørerne afventer centralbankchef Janet Yellens kommentarer til dagens rentemeddelelse, når forbundsbankens pengepolitiske møde afsluttes.

FINANSPRES SENDTE INDEKS NED

På trods af at seks af de ti underindeks i Samp;P 500-indekset lukkede i positivt territorium, var det samlede resultat et minus på bogen efter stort pres på finansaktierne.

Problemer i kreditkortsektoren kom i kølvandet af frygten for, at briterne vælger at forlade EU ved afstemningen 23. juni.

Synchrony Financial faldt 13 pct. efter at have sat mere kapital af til tab på udlån. Det smittede af på Capital One Financial Corp, der faldt 6,6 pct. og American Express, der lukkede med et minus på 4,1 pct.

I råvaresektoren var der pres på olieselskaberne, der ellers har nydt godt af en periode med stigende priser. En tønde WTI-oliefaldt til knap 48,50 dollar, hvilket trak Chevron ned med næsten 1 pct., mens Marathon Petroleum droppede 3,4 pct.

YAHOO EFTERSPURGT

Blandt enkeltaktierne var der bud efter Yahoo. Private equity-selskaberne TPG, Advent International og Sycamore Partners har ifølge Bloomberg News' "velinformerede kilder" deltaget i Yahoo's seneste budrunde.

Interessenterne har budt på søgeportalens kerneforretning foruden visse patenter og bygninger i konkurrence med AT&amp;T, Verizon og flere andre. Yahoo steg 2,5 pct.

Der var også medvind til Alibaba, der er delvist ejet af Yahoo. E-handelsgiganten venter stigende vækst i år, og det estimeres, at salget vokser med mindst 48 pct. i regnskabsåret frem til udgangen af marts 2017. Alibaba lukkede med et plus på 3,1 pct.